Sağlıklı bir evlilik için çiftler arasındaki ideal yaş farkı nedir? İşte yanıtı...

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı bir evlilik için çiftler arasındaki ideal yaş farkı nedir İşte yanıtı...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 13:12

ABD’li bilim insanları, “Evlilik için çiftler arasındaki ideal yaş farkı nedir” sorusunun yanıtını bulmaya çalıştı. Sonuçlar ise oldukça ilginç...

Haberin Devamı

Evet, aşkın yaşı ve cinsiyeti yoktur. Çünkü aşk engel tanımaz ve yaş, cinsiyet, ırk, renk gibi insan zihninin sınır olarak gördüğü tüm bariyerleri darmaduman eder. Peki, bu konunun sahiden bir matematiği yok mu?

İşte bu merakla yola çıkan ABD’li araştırmacılar, 3 bin kişinin katılımıyla yaptıkları incelemede bir genellemeye varmaya çalıştı. ABD’nin Emory Üniversitesi’ne bağlı İktisat Fakültesi profesörlerinden Andrew Francis ve Hugo Mialon ile Michigan State Üniversitesi’nden Randal Olsen bu makro datayı bilgiye çevirdi ve sonuçlarını kamuyla paylaştı.

Araştırmaya göre, evli çiftler arasındaki yaş farkı arttıkça boşanma oranı da artıyor. Bunun sadece 10 ve üzeri yaş farkı olan çiftler için olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz... İşte araştırmadan çıkan istatistiki veriler...

Haberin Devamı

3 bin kişinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre, aralarında 20 yaş fark bulunan evli çiftlerin yüzde 95’i, 10 yaş fark bulunanların ise yüzde 39’u boşanıyor. Şaşırtıcı gelebilir ancak aralarında 5 yaş fark bulunan çiftlerin evlilikleri de yüzde 18 oranında boşanmayla sonlanıyor.

Sağlıklı bir evlilik için çiftler arasındaki ideal yaş farkı nedir İşte yanıtı...

Besteci Atilla Özdemiroğlu'nun kızı Lidya'nın (22), kendisinden 31 yaş büyük Levent Yüksel (53) ile yaşadığı aşk kamuoyunda yankı uyandırdı. Kızı Lidya'ya destek veren annesi Hepgül Özdemiroğlu ise Attila Özdemiroğlu ile evlendiklerinde aralarında 31 yaş farkı olduğunu söyleyerek kızına destek oldu.

Aralarında 1 yaş fark bulunan evli çiftlerin boşanma orası ise yüzde 3. Bu da çalışmadan çıkan en olumlu sonuç olduğu için, “evlilik için çiftler arasındaki en ideal yaş farkı 1’dir” demek mümkün...

Araştırmada, yaş farkı arttıkça boşanmaya yol açan nedenler bilimsel olarak açıklanmazken, erkeklerin orta yaşı geçtikten sonra cinsel isteğinin azalmasına karşılık kadınlarınkinin artmasının sonuçlarda etkili olduğu belirtiliyor. Yaş farkı arttıkça çiftler arasındaki cinsel sorunlar artarken, çocuk sahibi olmanın ise evlilikleri kurtardığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Evli çiftlerin ilk 2 yılı başarılı bir şekilde atlattığı durumlarda ise boşanma risklerinin yüzde 43 azaldığına dikkat çekildi. Ancak 10 yılı aşan evliliklerde, boşanma oranının yüzde 94 arttığı bildirildi.

Sağlıklı bir evlilik için çiftler arasındaki ideal yaş farkı nedir İşte yanıtı...

ABD Başkanı Donald Trump (71) ile eşi Melania Trump (47) arasında 24 yaş fark bulunurken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (39) ile eşi Brigitte Macron (64) arasında 25 yaş fark bulunuyor... Trump çifti 19 yıldır, Macron çifti ise 20 yıldır birlikte...

New York Post’a konuşan Randal Olsen, evliliklerinde bir çocuk sahibi olan çiftlerin yüzde 76 oranda daha az boşandığını kaydetti. Olsen, “Çocuk sahibi olmak boşanmayı geciktirebilir ancak çocuk demek ilişkide daha yüksek tansiyon ve tartışma, daha çok harcama, daha çok talep ve daha çok vakit demek. Bunlar da çoğunlukla boşanmaya yol açıyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ancak ‘alınan tüm önlemlere rağmen’ evlilikler yine de yürümeyebiliyor. Araştırma ekibinden Hugo Mialon, “Bu tamamen kişilerin karakteristik özelliğiyle ilgili bir durum ve bunun için yapılacak bir şey yok. Belki de belli karakteristik özelliklere sahip çiftler arasındaki boşanma nedenleri incelenebilir” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!