Sağlıklı bir cilt için toksinlerden arının

Enerji harcamasanız da cildinizin yorgun göründüğünü mü düşünüyorsunuz?

Bu sorunun mucizevi formülü toksinlerden arınmak... Tuz banyoları, yosun maskeleri, detoks kremleri ve peeling uygulamaları tüm vücut için kış mevsimine girerken komple bir temizlik etkisi yaratıyor.

VÜCUDUNUZ NE DEMEK İSTİYOR

Biliyor musunuz, aslında vücudumuz ona özen gösterdiğimiz ve koruduğumuz sürece birçok olumsuzluğu görmezden geliyor. Yaşamımız boyunca yaklaşık 50 kilo toksini vücudumuzdan atıyoruz. Bunların bir kısmı dışarıdan aldığımız zararlı maddeler, geri kalan kısmı da metabolizmanın kendi oluşturduğu atık maddeler. Uzun geceler, alışılmışın dışında beslenme ve stres vücudun toksin atıcı merkezleri böbrek ve ciğerleri zaman zaman aşırı çalışmaya zorluyor. İşte o zaman cildimiz de sınırlarının dışına çıkıyor.

Kendimizi yorgun hissetmemize ve sinir sisteminin hedefinden şaşmasına neden oluyor. Bu durumda yeni bir enerji için en hızlı yol; öncelikle açık pencerede ya da doğada derin nefes almaktan geçiyor. Çünkü oksijen alımı vücut hücrelerinin yeniden harekete geçmesine yardımcı oluyor. Bu yaşamsal gaz vücutta yeterince var olduğu sürece hücreler daha iyi besleniyor dolayısıyla daha hızlı bölünüyorlar. Biz de kendimizi eskisinden daha canlı hissediyoruz, cildimiz de pembe bir görünüm kazanıyor ve pürüzsüz bir hal alıyor. Ve son olarak beyin de yüksek oranda çalışmaya başlıyor.

KREMLER VÜCUDU ŞEKİLLENDİRİYOR

Bağ dokusundaki fazla su ve yüzeyde oluşan selülitin nedeni kötü kan dolaşımı, hormonal dalgalanmalar, az hareket ya da "fast-food" yemek... Drenaj uzmanları, kremler ve serumlarla vücudun forma girebileceğini belirtiyorlar. İçeriklerindeki bileşenler vücudun farklı bölgelerinde çalışarak dokulardaki mikro-sirkülasyonu aktive edecek güce sahip. Ciltteki fazla suyun atılmasını sağlayarak yağ yakımını da hızlandırıyor.

Başka bir cilt gerginleştirici ise deniz tuzu. Bileşimindeki mineral ve oligo-elementler oksijen alımını ve lenf akışını sorunsuz hale getiriyor. Bu sayede vücuttaki şişlik azalıyor. Yeni sıvı deniz tuzları maske olarak iki dakika boyunca vücuda uygulanıyor, özenle sürülüyor ve bol suyla temizleniyor.

BANYOLAR SELÜLİTİ YOK EDİYOR

Selülit, esnekliğini yitirmiş cilt ve kuru bölgeler çoğunlukla tembel bir metabolizmanın sonuçları olarak algılanabilir. Besinlerdeki yağlar düzenli olarak yakılmıyor dolayısıyla yağ hücreleri şişiyor. Protein kalıntıları bağ dokusunda yerleşiyor, kalınlaşıyor ve erken yaşlanmanın ilk temellerini atıyor. Yemeklerdeki fazla asit de selülite neden oluyor. Oysa dağ kristali, kuvartz gibi banyo suyuna atılan toz halindeki değerli taşlar yeni enerjiler yaratmaya yardımcı oluyor. Diğer bir detoks mucizesi ise yosun ve deniz tuzu banyoları... Yağ metabolizmasını hareketlendiriyor, nem tutucu özelliğini öne çıkarıyor, dokulardaki fazla suyu atıyor ve stresli, kuru cildi nemlendiriyor.

Yeni hydro kremlerle

suyun mucizevi gücü

Nemlendirilmediği sürece cildimiz erken yaşlanmaya mahkumdur. Bu olasılığı önlemenin en etkili formülü ise nemlendirici cilt bakım ürünlerinden geçiyor. Ultra etkili nem tutucu kremler taze ve ışıltılı bir cildin mimarları olarak öne çıkıyor.

Doğadan modern güzellik silahları

Pembe renkli, sağlıklı ve pürüzsüz bir ten için en önemli hayat iksiri nemdir. Ama cildimiz nemden yeterince yararlanmadığı durumlarda hücrelerin nem depolamasını da engellemiş oluyor. İşte o zaman ortaya oldukça vahim bir durum çıkıyor. Ten parlaklığını kaybediyor ve matlaşıyor. Nemsiz bölgelerde kuruluktan doğan ince kırışıklıklar oluşuyor. Maalesef bu durum yaz aylarında suyla bol bol haşır neşir olduğumuz dönemlerde de iyileşme göstermiyor. Aksine su ve güneş ciltte negatif bir ikili oluşturuyor. İşte, böylesi ciddi bir bir nemsizlik sorununda hydra-kremler cildin kurtarıcıları oluyor. Artık az miktardaki H2O’nun kremlerin tek bileşenleri olduğu dönemler geride kaldı. Bugünün yüksek teknolojili kremleri artık cildin susuzluğunu gideriyor. Hücrelerdeki su düzeyini yüksek tutan en etkili doğal bileşenler olarak bilimadamları bitkileri gösteriyor. Epidermis ve cildin üst tabakası arasındaki bariyeri güçlendiren ve hücrelerin direnişini artıran bir bitkiyi Guerlain araştırmacıları Yemen’de keşfetmişler.

Sağlıklı ve güzel saçlar

Kış kapımızda... Pek yakında sadece burnumuzun ucu donmayacak. Aynı şekilde saçlar da eksiyi gösteren termometrelerin ve kuru kalorifer havasının etkisiyle zarar görecek. Bunun için şimdiden küçük bir önlem listesi hazırlamak gerekiyor. İşte soğuk kış günlerinde mutlaka yapmanız gerekenler...

Kırılgan, kuru saçların en büyük yardımcıları hiç şüphesiz derin etkili saç maskeleri. Bu maskelerin sırrı mükemmel bir nemlendirici olmaları. Saçları forma sokuyor ve eski parlaklığını geri kazandırıyor. Maske uygulamanın en ideal yöntemi ise bir tarak yardımıyla tüm saça dağıtmak ve sonrasında havluya sararak etki etmesini sağlamak. Bu sayede oluşan sıcaklık maskenin içeriğindeki maddelerin saça daha derin bir şekilde nüfuz etmesine yardımcı oluyor. Eğer hızlı bir şekilde sonuca ulaşmak istiyorsanız o zaman maskeyi sabahları saçlarınıza masajla yedirebilirsiniz. Sonrasında ise saçlarınızı arkadan sıkıca topuz yapabilir ve çıkabilirsiniz.

Dikkat: Saç bakım kürlerini saçlarınız ıslakken kesinlikle uygulamayın. Havluyla kuruttuğunuz saçlarınız ürünlerdeki etkin maddeleri daha iyi özümser.
Yazarın Tüm Yazıları