Sağlıkçılardan Şemdinli’deki Terör Saldırısına Tepki

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılardan Şemdinli’deki Terör Saldırısına Tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 14:25

MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN HAKKARİ'NİN ŞEMDİNLİ İLÇE DEVLET HASTANESİ’NE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ BOMBALI SALDIRIYI KINADI. HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ SAFFET YAVUZ, SALDIRININ KABUL EDİLEMEZ OLDUĞUNU VURGULADI.

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü, terör örgütü PKK’nın Hakkari’nin Şemdinli İlçe Devlet Hastanesi’ne yönelik düzenlediği bombalı saldırıyı kınadı. Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, saldırının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli sağlık çalışanları tarafından terör örgütü PKK’nın Şemdinli İlçe Devlet Hastanesi’ne yönelik saldırısını kınamak amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Bu çerçevede, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları adına açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, saldırıda hastanenin kullanılamaz hale geldiğini belirterek, en büyük zararı Şemdinli halkının gördüğünü kaydetti. Yavuz, “Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz. Tek amaçları hayat kurtarmak, insanımızın sağlığına hizmet etmek olan çalışanlarımızın bu tür saldırılara maruz kalması asla kabul edilemez. Sağlık hizmetlerini engelleyerek devlet kurumlarını itibarsızlaştırmayı amaçlayan bu saldırılar en çok da bölge insanımıza zarar vermekte, onların en temel ve en doğal insani hakkı olan sağlık hizmetlerine ulaşımını güçleştirmektedir” dedi.
Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!