Sağlıkçı öğrencilerden örnek davranış

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçı öğrencilerden örnek davranış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 13:28

Sağlıkçı öğrencilerden örnek davranış

Haberin Devamı

KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'nin Keşan ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi' kapsamında Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin bazı sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 2017-2018 eğitim öğretim yılında başlattığı 'Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi' kapsamında çalışma başlayan Keşan Dr. Rıfat Osman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, muhtaç veya yoksul durumdaki bazı kişilerin, belirli sağlık ihtiyaçlarını karşılıyor. Onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşlar amaçlanıyor. Projeler ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu mahallede, bulunmadığı takdirde sırasıyla ilçede ya da il içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin, hijyen kurallarına uygun el-yüz bakımı, yatak banyosu, idrar ve gaitasına tutamayanlara bakım, ilk yardım eğitimi ve tansiyon takibi yaparak hayatlarını bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılması amaçlanıyor.

Projenin, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan başlamak üzere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda öğrenim gören 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerini kapsadığı bildirilirken, 10'uncu sınıf öğrencilerine, yeterliliklerine göre görev verileceği de ifade edildi. Öğrenci, yardım edilen kişi ve topluma karşı hedefler de var. Bu amaç ve kapsamın yanı sıra, bu projede yer alan öğrencilere yönelik de hedefler yer alıyor. Bu projede çalışan öğrencilerin sahip oldukları milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin geliştirilmesi, yardımlaşma, ihtiyaç sahibine yardım etme, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, gerçek hayatta iş başı eğitimleri ile mesleki becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Muhtaç kişi için de hayata tutunmalarına katkı sağlanması hedeflenirken, projede topluma karşı da toplumsal duyarlılığın arttırılması gibi çeşitli hedefleri içeriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!