Fazla sıkmayın yoksa

Güncelleme Tarihi:

Fazla sıkmayın yoksa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2013 00:00

Sıkı kemerin, yemek borusu ve gırtlak kanseri riskini artırabileceği belirlendi.

Haberin Devamı

İskoçya'daki Glasgow Üniversitesi'nden Kenneth McColl ve ekibinin yaptığı araştırma, fazla kiloluların kemerini "bir delik gevşek bırakmasının" yemek borusu ve gırtlak kanserine yakalanma riskini azaltabileceğini gösterdi.

MİDE ASİDİ YEMEK BORUSUNA KAÇIYOR


Araştırmada, diyete tabi tutulan katılımcıların her yemekten sonra mide öz suyunda yer alan sindirim asidinin seviyesi ölçüldü. Araştırmacılar, sonuçları katılımcıların kemerini çok sıktığı veya gevşek bıraktığı durumlarla karşılaştırdı.


Özellikle fazla kilolularda, kemeri çok sıkmanın mide ve yemek borusu arasındaki kapakçığa baskı yaptığını, bunun da midedeki asidin yemek borusuna doğru kaçmasına yol açtığı görüldü. Bilim adamları, mide asidinin kansere meyilli yemek borusu hücrelerine zarar vermesinin yanmalara ve uzun vadede kansere yol açabileceğini vurguladı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!