Sağlık turizminde hedef büyük

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde hedef büyük
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 11:20

Sağlık turizminde hedef büyük

Haberin Devamı

EGE Özel Hastaneler Derneği (EGEHASDER) Başkanı ve Özel İzmir Egepol Hastanesi Başhekimi Dr. Nuri Nasır, Türkiye'nin 2023 hedefinin bu alanda 20 milyar doları yakalamak olduğunu söyledi.

Dünya nüfusunun giderek yaşlandığını ve sağlık turizminin de öneminin arttığını belirten Nasır, İzmir'in sağlık turizmi alanında gerçek potansiyelini yakalaması için sektörün rekabetçi işbirliği yapması gerektiğini dile getirdi. EGEHASDER olarak sektörün sorunlarını çözmek ve yurtdışından Türkiye'ye gelecek hastaların iyi sağlık hizmeti alması için çalıştıklarını kaydeden Nuri Nasır, "Ülkemiz konum olarak avantajlı bir noktada. Türkiye'nin batısındaki ülkelerde yaşlı nüfus oranı yüksek. Avrupa ülkelerinde sağlık hizmetleri çok pahalı. Yurtdışında bu hizmetler, Türkiye'dekinin iki üç katı pahalıya mal oluyor. Biz, teknolojiyi iyi kullanıyoruz ve takip ediyoruz. Hekim kalitemiz de çok iyi durumda. Var olan potansiyeli ortaya çıkarmak için, sektörel anlamda rekabetçi işbirliği ve güçbirliğine gidilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Sağlık turizminde hedef pazarın Avrupa ülkeleri vatandaşlarından oluştuğunu kaydeden Nasır, bir milyon sağlık turizmi hastasının, 23 milyon turist kadar döviz kazandırdığını belirterek, İzmir'in bu alanda gerçek potansiyelinin çok altında olduğuna dikkat çekti. Türkiye'ye turist olarak gelenlerin aldığı sağlık hizmetlerinin farklı kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Nuri Nasır, bu konuda özel sektörün bireysel olarak çabasının yetersiz kalacağını ifade etti.

SERTİFİKA ZORUNLULUĞU

EGEHASDER Başkanı Dr. Nuri Nasır, Temmuz ayında çıkarılan bir yönetmelikle özel hastanelerin yeterliliklerini belgelemeleri gerektiğini hatırlatarak, "Bir özel hastane hangi şartlarda turist getireceğini belgelemek ve kalitesini de yükseltmek zorunda. Bu sektör için önemli ve olumlu bir gelişme" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!