Sağlık turizminde Azerbaycan hamlesi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde Azerbaycan hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2012 00:00

BAŞKANLIĞINI İzmir Kent Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım’ın yaptığı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Sağlık Turizmi İş Konseyi (SAİK) heyeti, Bakü’de Sağlık Bakanı Dr. Oktay Siraliyev ile “sağlık işbirliği” için el sıkıştı.

Haberin Devamı

Siraliyev’e bir dizi öneri götürüp kabul gördüklerini belirten Dr. Yıldırım, “Azerbaycan, bugüne kadar yaptığımız en somut sağlık turizmi hamlesi oldu. İmza için protokol hazırlanıyor” dedi.

Yıldırım, SAİK üyesi özel sağlık kuruluşları olarak kalite çıtasını hep yükseltmek, hekim ve hasta güvenliğini sağlamak için çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Aradıkları üst seviyelerde, resmi olabilecek bir ağızla, ama iş yapmaya yönelik bir girişimdi. Bugüne kadarki girişimler ya çok bürokratik, üst seviyelerde olmuş ve kağıt üzerinde kalmış, ya da çok aşağıda, çantacı diye tabir edilen seviyelerde olmuş. Bu ikisinin arasında ve ortasında hem saygın, hem planlı programlı hem de pratiğe yönelik bir çalışma arzu ettikleri ortaya çıktı. Zaten bizim de geliş nedenimiz buydu. Ülkemize, Azerbaycan’dan check-up’tan kalp cerrahisine kadar üst düzey tıp hizmeti almak için çok sayıda hasta geliyor. Bunlar komisyona dayalı, hastaların suistimal edilmesine açık bir hizmet. Bu konuda Türkiye’nin adının kötü anılmaması için, bunları frenlemek için geldiğimizi söyledik, teklif götürdük” diye konuştu.

Tıpta büyük işbirliği

Haberin Devamı

Yıldırım, tekliflerini; tıp alanında işbirliğini geliştirme, düzenleyecekleri konferanslara en yetkin bilim adamlarımızı getirip ihtiyaçları olan branşlarda eğitim verme, hekimlerinin SAİK üyesi hastanelerde kısa, orta vadeli eğitim almaları sağlama, sağlık turizmi yapılacaksa bunun düzgün olması için işbirliği yapma olarak özetledi.  Azerbaycan’daki görüşmelere SAİK Başkanı Dr. Ruşen Yıldırım’ın yanı sıra üye temsilcileri; Banu Küçükel (Ankara Güven Hastanesi), Gökhan Şevker (Hisar Intercontinental Hastanesi), Dilek İnci (Anadolu Sağlık Merkezi), Aynur Musavi (Memorial Sağlık Grubu) ve DEİK’ten Başak Dibek de katıldı. 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!