Sağlık Turizmi Dernekleri federasyonlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Turizmi Dernekleri federasyonlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2016 13:01

Sağlık Turizmi Dernekleri federasyonlaşıyor

Haberin Devamı

 

Engin ANAK/ALANYA, (DHA) - TÜRKİYE Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yapıldı.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) katkıları, Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) öncülüğünde organize edilen Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı, Alanya Titan Select Otel'de yapıldı. Çalıştaya Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Alanya, Bolu, Adana, Erzurum, Trabzon, Bursa ve İzmir sağlık turizmi dernekleri temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve ALSTUD Başkanı Tevfik Yazan, Alanya'da sağlık turizmine ev sahipliği yapacak 700 civarında tescilli otel bulunduğunu söyledi.

ALTİD Başkanı Burhan Sili, "Bölgemizde ve ülkemizde bugünden yarına ve elimizdeki potansiyeli kullanarak birlikte hareket etmeliyiz. Turizmi her alanıyla organize ve birbirine entegre ederek 12 aya yaymalıyız. Alanya'nın her konuda ciddi potansiyeli var. Deniz, kum, güneş üçlemesinden çıkmalıyız. Bu noktada sağlık turizmi de devreye girmeli" dedi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, Alanya'nın yılda yaklaşık 4 milyon turist ağırladığını, 79 ayrı milletten yabancının yaşadığı ve 38 bin yabancının mal mülk edindiği ilçe olduğunu kaydetti. Alanya'nın yabancı potansiyeli açısından İstanbul'dan sonra Türkiye'de en fazla yabancının yerleştiği ikinci yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Tanrıseven, "Alanya'da sadece deniz, kum, güneş turizmi değil; tarih ve kültür turizmi de vardır. Turizmi çeşitlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Alanya'yı sağlık turizminde de tanıtma gayreti içerisinde. Daha önce geniş katılımlı bir zirve yapılmıştı bugün ise federasyonlaşma çalışmaları yürütülecek" diye konuştu.

Gün boyu süren çalıştay sonunda sağlık turizmi derneklerini kapsayacak federasyonlaşma kararı alındı ve protokol üyelerine plaket verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!