Sağlık-sen’den ‘Yıpranma Payı’ Mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık-sen’den ‘Yıpranma Payı’ Mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 17:03

SAĞLIK SEN ORDU ŞUBE BAŞKANI BİLAL İNANLI,ORDU DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE DÜZENLENEN BASIN TOPLANTISINDA YIPRANMA PAYI VE EK ÖDEMELERİN EMEKLİLİĞE YANSITILMASI İÇİN MÜCADELE VERMEYE DEVAM ETTİKLERİNİ VE BU ÇALIŞMANIN BAŞARIYLA SONUÇLANDIRILACAĞINI SÖYLEDİ.

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için mücadele vermeye devam ettiklerini ve bu çalışmanın başarıyla sonuçlandırılacağını söyledi.
Bilal İnanlı, Ordu Devlet Hastanesi önünde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sendika olarak sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda kararlı bir duruş ortaya koyduklarını ve bunun mücadelesini sürdürdüklerini söyledi. İnanlı, geçen yıl 13 Mayıs’ta düzenlenen Büyük Türkiye Buluşması sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi ilgili bakanlara çalışma yapılması talimatı verdiğini hatırlattı.
Halen bu çalışmanın sonlandırılmasını beklediklerini ve bütün sağlık çalışanlarının 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmasını istediklerini vurgulayan İnanlı, kendileri bu çalışmayı yaparken bazı sendikaların ileri bir aşamaya gelmiş bu çalışmayı istismar ettiğini ve ‘imza kampanyaları’ düzenleyerek ‘emek hırsızlığına ve fırsatçılığa’ dönüştürmesine tepki gösterdi. İnanlı, “Biz sahada etkin bir mücadele yapıyor, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarıyla ilgileniyor, taleplerini kazanıma dönüştürüyoruz. Malum sendika ise, bizim alın terimizle elde ettiğimiz kazanımları emek hırsızlığı yaparak sahiplenmeye çalışarak sendikacılıktan ne anladığını göstermektedir. Sağlık-Sen olarak biz taleplerimizin takipçisi olacağımızı, verilen sözler hayata geçinceye ve taleplerimiz kazanıma dönüşene kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi buradan ifade ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!