Sağlık-sen’den İbrahim Halil Akkuş’a Plaket

Güncelleme Tarihi:

Sağlık-sen’den İbrahim Halil Akkuş’a Plaket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 16:00

SAĞLIK-SEN ELAZIĞ ŞUBESİ TARAFINDAN İBRAHİM HALİL AKKUŞ'A ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Türkiye Sağlık Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Elazığ Şubesi tarafından Halk Sağlığı ve İl Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş’a plaket verildi.
Elazığ İl Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen programa, Halk Sağlığı ve İl Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Mehmet Karataş, İl Sağlığı ve Halk Sağlığı yöneticileri ile birlikte sağlık çalışanları katıldı. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının daima yanında olacaklarını ve haklarını savunmada öncü olacaklarını belirten Şube Başkanı Mehmet Karataş, “Biz sağlık çalışanları amirinden memuruna, hekiminden hemşiresine, aziz milletimize hizmet etmek yolunda üstün gayret göstermek zorundayız. Çünkü bu cennet vatan için çok kutsal bir görevi ifa ediyor, hastalarımıza şifa dağıtıyor ve dualarını alıyoruz. Bugün ülkemizin her yerinde inanıyorum ki aynı aşkla, aynı şevkle çalışan çok kıymetli sağlık mesleği mensubu kardeşimiz bu duygularla hareket ediyor. İşte tamda bu noktada hem hastalarımızın hem de çalışanlarımızın hakkını, hukukunu ve memnuniyetini gözetmek zorundayız. Çok şükür burada aziz şehir Elazığ’da işler tam yolundadır. İlimizde iki yıldır gerek il genelinde sağlığın koordinasyonunda, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerek planlamalarda gerekse de ortaya çıkan sorunların çözümü noktasında müdürümüz Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş’u gerçekten de tebrik ediyoruz. Bizler sağlık çalışanların aleyhine olacak her çalışmaların karşısında nasıl dimdik mücadele ediyorsak böyle özveride çalışan ve başarılı idarecilerimizi takdir etmeyi de ihmal etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Sayın müdürümüze bu doğrultuda başarıların devamını diliyorum” dedi.
“SAĞLIKTA BÖLGE BİRİNCİSİYİZ”
Son yıllarda Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta yeni gelişmeler olduğunu ifade eden Akkuş ise, “Bu gelişmelerle birlikte kadrolarda da değişmeler oldu. Üçlü yapı oluştu. Ayrışmalar oldu. Burada amaç elbette ilde sağlığın geliştirilebilmesiydi. Bu anlamda ekibimizle birlikte yaptığımız birçok çalışma oldu. Elbette sağlığın bir reklamı olmuyor ve olmamalı da. Ancak ekibin çalışması ve emeklerine saygı adına ben bazı kıymetlerimizi, değerlerimizi sizlere sunmak istiyorum. 112 istasyonlarımız son yıllarda yüzde 2 yüz artarak 25 istasyon sayısına çıkmıştır. Kurumumuzda 50 küsur ambulans, 6 paletli ambulans, hizmet vermeye başlamıştır. Sadece Elazığ içinde hava ambulansımız daha önce yılda 3-5 vaka taşırken son 2 yılda 2 yüzün üzerinde vaka taşıdı. İlçelerimizden gebelerimiz için, trafik kazalarımızı için yol üzerine ambulans indirdik. Bir zafiyet olmaması için arkadaşlarımız yine çalışmalarına devam ediyorlar. Yoğun bakım oranı olarak ilimiz üst seviyelere çıktı. Hem yeni doğan yoğun bakım, hem erişkin yoğun bakım, üniversite, özel, kamu hastaneleri olarak böyle bir çalışma oldu. Bölgede şuan ilk sıralardayız. Yatak sayısı olarak bölgenin yine birincisiyiz. Türkiye ortalamalarının üstündeyiz. Anne ölümü yüz binde 33’ün üzerindeyken, Türkiye ortalamasının çok altında kötü bir durumdayken şuan sıfır anne ölümümüz var. Bu anlamda da arkadaşlarımız rutin çalışmaları dışında 5 yüzden fazla riskli gebeleri ekipçe bizzat evine giderek eğitimlerini vermiş çalışmışlar ve ilde bu rakamları sağlamışlardır. Bebek ölümü binde 17 kusurlar den şuan binde 5,9’a inmiş durumdadır. Buda Türkiye ortalamasını çok altındadır. Yine bölgemizdeki bir çok ilin üstündeyiz, bölge birincisiyiz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Karataş tarafından Akkuş’a plaket takdim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!