Sağlık personeline yönelik davranışların takipçisi olunacak

Güncelleme Tarihi:

Sağlık personeline yönelik davranışların takipçisi olunacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2017 18:25

Sağlık personeline yönelik davranışların takipçisi olunacak

Haberin Devamı

Sağlık personeline yönelik davranışların takipçisi olunacak

DENİZLİ İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, Tavas Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeline hasta yakınları tarafından küfür, hakaret ve tehdit iddiasıyla ilgili hukuki sürecin başladığını ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Geçen 13 Eylül'de, saat 02.00'de, Tavas Devlet Hastanesi hasta nakil ekipleri, Samanlık Mahallesi'nde Mehmet K.'nın rahatsızlandığı ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin hastaya müdahalesi sırasında, geç geldikleri gerekçesiyle hastanın oğlu, kızı ve eşinin tepkisine maruz kaldıkları öne sürüldü. Mehmet K. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tepkili olduğu öne sürülen hasta yakınları ise, hastanede personel ile güvenlik görevlisine fiziksel müdahalede bulundu. Olayla ilgili nöbetçi hekim, hastayı almaya giden sağlık personeli ve güvenlik görevlisi, hasta yakınlarından şikayetçi oldu.

"KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Denizli İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, hastaya müdahale için giden ekibe hasta yakınlarınca küfür ve hakarette bulunarak tehdit edildiğini belirterek, "Hasta yakınlarının hastanede de aynı davranışlara, şiddet eylemine devam etmesi üzerine nöbetçi personel ve ambulans ekibinde görevli personel, hasta yakınlarından şikayetçi olmuştur. Bu olayla ilgili hukuki süreç başlatılmış olup Müdürlük olarak konunun takipçisi olacağız" dedi.

İl Sağlık Müdürü Arpacı, sağlık hakkının anayasal bir hak olduğunu belirterek, "Bu eylemlerin son bulması ve şiddet dilinin topluma hakim olmaması hep birlikte verecek olduğumuz mücadele ile sağlanacaktır. Sağlık teşkilatı olarak Bakanlığımızın aldığı hukuki-idari önlemlerle birlikte tüm gayretimiz sağlık hakkının sağlıklı bir şekilde kullanılmasına yöneliktir" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!