Sağlık personeline adli olaylara yaklaşım eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık personeline adli olaylara yaklaşım eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 16:47

Sağlık personeline adli olaylara yaklaşım eğitimi

Haberin Devamı

YOZGAT,(DHA) YOZGAT'ta görev yapan 112 acil servis personeline, 'adli vakalarda, maddi delillere yaklaşım' konusunda eğitim verildi.
İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, 112 Acil servis personeli eğitime alındı.  Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitim, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü personeli polis memuru Mustafa Akbulut tarafından verildi. Eğitimde olay yeri, olayın özelliği, gelişebilecek tehlikeler, adli deliller, olayın üzerinden geçen zaman açısından değerlendirilmeler ile ilgili bilgiler verildi. Eğitim sonunda düzenlenen tatbikatta, olay yerinin doğru ve yeterince değerlendirilmesi, etkin güvenlik önlemlerinin alınması ve olay yerindeki bulguların gözlenip değerlendirilmesi görsel ve uygulamalı olarak anlatıldı. Yapılan tatbikatta, 112 ekipleri bir cinayet vakasına müdahale etti. İlk yapılan senaryoda, ofisinde silahla öldürülen bir şahsa, olay yerine ilk gelen 112 acil ekipleri müdahale etti. Sağlık ekibinin yaptığı doğrular ve yanlışlar üzerine değerlendirme yapıldı.
Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, adli vakalara yaklaşım eğitimini önemsediklerini belirterek, "Adli vakalarda olay yerine ilk giden polis ekipleri ile 112 Acil Servis ekiplerimizdir. Burada da önemli olan suç veya suçluların olay yerinde bıraktıkları deliller oluyor. Olaya ilk giden sağlık görevlilerimizin bu konuda duyarlılığının artması ve bilgilerini artırmak adına eğitimler düzenleniyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!