Sağlık personelinden yaşlılara ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Sağlık personelinden yaşlılara ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 11:50

Sağlık personelinden yaşlılara ziyaret

Haberin Devamı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, ekim ayının ilk haftasında kutlanan Yaşlılar Günü nedeniyle, Balıkesir Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Ziyarette yaşlılar, uzman sağlık personeli tarafından muayene edildi.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr Yasin Yılmaz, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Refik Budak, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Servet Kocaöz, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kasım Karababa da katıldı. Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılığın, hayatın çok özel bir dönemi olduğunu belirterek, "Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Onlara gereken saygıyı ve ihtimamı göstermek toplum olarak hepimizin görevidir. Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Bu artışın nedeni, teknolojik ilerlemelerin sağladığı kolaylıklar ve tıbbi gelişmeler sonucunda yaşam süresinin uzamasıdır. Sağlıklı ve aktif yaşlanan bir toplum oluşturmak, 65 yaş ve üzeri sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bazı etkinliklerle kamuoyunda farkındalık oluşturmak hedeflenmektedir. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşayan büyüklerimizi ziyaret ettik. Odalarında ve toplu yaşam alanlarında görüştüğümüz vatandaşların şikayetleri dinlendi, talepleri değerlendirildi en önemlisi duygusal anların yaşanmasına katkıda bulunuldu. Yaşlılarımız, yöneticilerle sohbet ederken bir taraftan da sağlık ekipleri, tüm yaşlıları tek tek muayene etti. Kemik dansitometresi ile ölçümler yapıldı, ağız ve diş muayeneleri yapılarak gerekli tedaviler düzenlendi, göz muayenesi için gerekli cihazlar kamu hastanelerinden getirilerek göz uzmanı tarafından kontrol yapıldı. Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluktur. Unutmayalım ki sevgiye en muhtaç olan, yaşlılarımızdır. Bizler yaşlılarımıza gösterdiğimiz sevgiyle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde yaşlandığımızda da saygıyı hak edeceğiz" diye konuştu.

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaşlılar da, vatandaşlardan kendilerini ziyaret etmelerini, sağlık personelin tekrar ziyaret amaçlı gelmesini istedi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!