Sağlık Müdürleri Ve Çalışanlardan Kızılay’a Kan Bağışı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Müdürleri Ve Çalışanlardan Kızılay’a Kan Bağışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 10:53

MERSİN İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DOÇ. DR. MUSTAFA KEMAL BAŞARALI (SAĞDA) VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR. AYTEKİN KEMİK, KIZILAY'A KAN BAĞIŞINDA BULUNDU.

Mersin İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı ile Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik ve her iki müdürlüğün çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulundu.
İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Mersin Şubesi işbirliğinde kan vermenin önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak kan verme etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Doç. Dr. Başaralı, “Kan vücut dışında üretilemeyen bir dokudur ve tek kaynağı da şu an için sağlıklı bağışçılardır. Kan bileşenlerinin raf ömrü kısa olduğundan düzenli olarak kan bağışına ihtiyaç duyulmaktadır. Kaza sonucu oluşan yaralanmalar, vücudun kan üretememesi ya da ameliyatlar nedeniyle kana ihtiyaç duyulur. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmaktadır” dedi.
Türkiye’de gönüllü kan bağışçılarına ihtiyaç duyulduğunu ve güvenli kan ihtiyacının hemen tamamının bu şekilde sağlandığını belirten Başaralı, vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı. Kan bağışının önemine vurgu yapan Başaralı, “Sağlık çalışanları olarak bizler sadece ellerimizle değil, Kızılay’a kan bağışında bulunarak da şifa dağıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Kan bağışında bulunmak insanı hem fiziksel hem de psikolojik olarak rahatlatıyor. 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler yılda 2-3 kez kan bağışında bulunabilirler. Bir gün hepimizin kana ihtiyacı olabilir. Unutulmamalıdır ki, güvenli ve yeterli kan ve kan ürünlerini devamlı sağlayabilmenin yolu ‘karşılıksız ve gönüllü’ kan bağışçısı sayısını tüm dünyada artırmak ile mümkündür” dedi.
Açıklamanın ardından başta Sağlık Müdürü Başaralı ve Halk Sağlığı Müdürü Kemik olmak üzere iki kurumda çalışanlar kan bağışında bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!