Sağlık kontrolüne bile kelepçe

Güncelleme Tarihi:

Sağlık kontrolüne bile kelepçe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2013 02:15

SİBER Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, Redhack’e yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 14 kişi elleri kelepçeli olarak hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Örgütlü suç kapsamında suçlanan şüphelilerden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da şikayetçi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Operasyonda gözaltına alınan arasında dizi oyuncusu Barış A., uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous’un Türkiye temsilcisi olduğu öne sürülen N.A., “Redhack” (Kızıl Hackerlar) grubunun kurucularından olduğu iddia edilen “Manyak” kodlu bir kişi, daha önceki Redhack davasında tutuklanarak 9 ay cezaevinde kalan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y. de bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen şüpheliler örgütlü suç kamsamında sorgulanıyor.

REDHACK'E KELEPÇE / FOTO GALERİ

GÖKÇEK VE BAĞIŞ DA ŞİKAYETÇİMİŞ

Gözaltındakiler, “Kamu kurumlarının, şirketlerin ve şahısların bilgisayar sistemlerine girmek, sistem veri tabanlarında bulunan gizli bilgileri ele geçirip ifşa etmek, sistemleri çalışamaz hale getirmek, eylemlerde ele geçirilen bilgi ve belgeleri örgüt adına oluşturdukları Twitter hesabından ve çeşitli internet sitesinde yayınlamak, birçok kamu kurumu da dahil olmak üzere 1200’ün üzerinde web sitesini çökertmek, kişisel hesapların ele geçirilerek kişisel veriler çalmak, bilgi ve belgeleri silmek, yasa dışı toplumsal olaylarda aktif rol alarak kişi ve kurumların hedef gösterilmesi eylemlerinde bulunmakla” suçlanıyor.

Haberin Devamı

Redhack grubunun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da kişisel hesaplarına erişim sağladığı ve hacklediği de iddia edildi. Gökçek ve Bağış’ın bu nedenle Redhack grubundan şikayetçi olduğu kaydedildi. Emniyette tutulan şüphelilerin 4 günlük gözaltı süresinin bulunduğu ve pazartesi mahkemeye sevk edilecekleri öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME!