Sağlık için sevgi şarttır

Az ya da çok, doğru ya da yanlış her birimiz vitamin, mineral, kalori değeri, protein gibi beslenme öğelerinin neler olduğundan haberdarız artık.

Belki bir kesiminiz sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda bir yol tutturdunuz gidiyorsunuz. Bir kısmınız ise hala bir arayış içinde, ne yesem, neyi az tüketsem, nasıl bir mutfak düzeni oluştursam diye düşünüp duruyorsunuz! Kafanızı hiç karıştırmadan, tek bir cümleyle artık sır olmayan, sağlıklı yaşam şartını tekrar edeyim isterseniz. Az yeme alışkanlığını edinip, spor yapmak. Ama en önemlisi yaşamınızı sevgiyle ve sağduyuyla sürdürerek, mutluluk duygusunu sık sık hissedebilmenizdir. Unutmayın ki, dengeli beslenmek, sağlık için tek başına yeterli değildir. Hepimizin dostluğa ve sevgiye ihtiyacı vardır. Sağlıkla ve keyifle kalın, hoşçakalın

Püf Noktası

Eğer fasulye gibi bakliyatları düdüklü tencerede haşlıyorsanız, ideal su ölçüsü bire ikidir. Normal tencerede ise 1 su bardağına 3 ölçü su kullanılır.


PRATİK TARİFLER

Patatesli haşhaşlı makarna

6 kişilik

Hazırlama süresi 15 dakika

Pişirme süresi 20 dakika

Malzeme listesi

1 paket makarna

2 adet patates (haşlanmış)

4 adet taze yeşil soğan (ince ince kıyılmış)

2 yemek kaşığı haşhaş tohumu

1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)

1 çay kaşığı karabiber, tuz

1/2 su bardağı makarna suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

İlk olarak makarnamızı kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika haşlayalım. Makarna suyundan 1/2 bardak ayıralım ve makarnamızı süzelim ve tekrar tencereye koyup, üzerine de zeytinyağını gezdirerek karıştıralım. Öte yandan derin bir kabın içine; haşlanmış patatesleri rendeleyip, yeşil soğanları, beyaz peyniri, haşhaşı ve ayırdığımız makarna suyunu da aktarıp, tuz ve karabiberini de ekleyerek iyice karıştıralım. Sıcak makarnaların üzerine, hazırladığımız bu harcı döküp, karıştıralım ve sıcak olarak servis yapalım.

Muzlu kayısı tatlısı

10 kişilik

Hazırlama süresi 10 dakika

Pişirme süresi 50 dakika

Malzeme listesi

20 adet kuru kayısı

1 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

20 adet ceviz içi

3 adet muz

Öncelikle yıkanmış kayısıları ufak bir tencereye koyalım. Üzerine 2 su bardağı suyu ve toz şekeri de ekleyerek, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kayısıları soğuttuktan sonra bir servis tabağına dizelim. Üzerlerine dilimlediğimiz muz dilimlerini yerleştirelim ve cevizlerle süsleyelim. Tencerede kalan kayısı suyunu da tatlının üzerine şerbet gibi gezdirerek servise sunalım.
Yazarın Tüm Yazıları