Sağlık için doğaya yürüdüler

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için doğaya yürüdüler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 12:39

Sağlık için doğaya yürüdüler

Haberin Devamı

Gülhan DEMİRCİ/MEZİTLİ,(Mersin), (DHA) - MERSİN’in merkez Mezitli ilçesinde belediye tarafından bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen doğa yürüyüşüne 7’den 70’e her yaştan vatandaş katılırken renkli görüntüler yaşandı.
Doğa yürüyüşüne Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Mezitli Kent Konseyi üyeleri, AKUT ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarla kentte yaşayan vatandaşların kaynaşmasına imkân sağladı. Yaklaşık 3 kilometre süren yürüyüş boyunca binlerce vatandaş doğayla iç içe bir gün geçirdi. Doğal güzellikler arasında şarkılar, marşlar söyleyerek yürüyen vatandaşlar, doğa ile iç içe doyumsuz bir gün geçirdi.
Başkan Tarhan yol boyunca vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. Sık sık yol kenarında bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Tarhan, bol bol fotoğraf çekti. Bazı vatandaşların kekik, adaçayı gibi bitki topladıkları dikkat çekti. Yürüyüş sonunda, vatandaşlara sıkma ve ayran ikram edildi.
Başkan Tarhan, vatandaşların bu organizasyonlarda Mezitli’nin doğal güzelliklerini keşfetme şansı bulduğunu belirterek, "Geleneksel hale getirdiğimiz doğa yürüyüşümüzün 6’ncısını yaptık.Bu doğa yürüyüşleriyle bir taraftan spor alışkanlığını ediniyoruz. Daha sağlıklı bir toplum olması için çaba gösteriyoruz. Diğer taraftan Mersin ve Mezitli’den gelen vatandaşlarımızın kırsal bölgemizdeki mahallelerimizi görmelerini istiyoruz" dedi.
Mezitli’de birlik ve beraberlik ruhunu geliştirme çabası içinde olduklarını ifade eden Tarhan, "Bu yollarda beraber yürümeyi başarıyoruz. Beraber yürüdük demekle olmuyor, biz bunu fiilen gerçekleştiriyoruz. Doğada hep beraber omuz omuza yürüyoruz. Toplumsal dayanışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Türkiye’de de örnek bir çalışma yapıyoruz. Çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşımız buraya geliyor ve yürüyüşümüze katılıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!