Sağlık için Bursa'dan Denizli'ye pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için Bursadan Denizliye pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 17:45

Sağlık için Bursa'dan Denizli'ye pedal çevirdiler

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - TÜRKİYE Sağlıklı Kentler Birliği organizasyonuyla fiziksel aktivite ve aktif yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Şimdi Hareket Zamanı' sloganıyla Bursa'dan 5 gün önce başlatılan bisiklet turu Denizli'de tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 580 kilometrelik etabın sonunda karşıladığı bisikletçilerin boyunlarına Denizli havlusu astı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği organizasyonuyla fiziksel aktivite ve aktif yaşam konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 'Şimdi Hareket Zamanı' sloganıyla Bursa'dan 1 Mayıs'ta başlatılan 580 kilometrelik bisiklet turu Denizli'de tamamlandı. Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği, Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği ile Uludağ Üniversitesi Bisiklet Topluluğu üyelerinin destek verdiği etkinlik kapsamında, yaşları 19 ile 65 yaş arası değişen gruplarından oluşan bisikletçiler 5 günde 580 kilometre yol kat ederek finali Denizli'de yaptı. Bisikletçileri 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan karşılayıp, boyunlarına Denizli havlusu astı.
Başkan Zolan, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğinin 26. Olağan Meclis Toplantısının Denizli'de yapılacağını belirterek, "Bunun öncesinde Bursa'dan yola çıkan sporcularımız 5 gün boyunca pedal çevirerek Denizli'mize ulaştılar. Bursa-Denizli etabı burada sonlanmış oldu. Burada bisikletle çok uzun bir yolu kat ederek gelen misafirlerimizi karşıladık. Terlerini silmeleri için Denizli ürünü olan havlularımızı boyunlarına astık. Ülkemizin daha sağlıklı, insanlarımızın daha mutlu olması için 3 gün boyunca sürecek Sağlıklı Kentlerde Jeotermal Kaynakların Kullanımı konulu bir çalışma gerçekleştireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!