Sağlık harcamaları rekor düzeyde

Güncelleme Tarihi:

Sağlık harcamaları rekor düzeyde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 10:47

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Aylward: "Dünyada acil insani durumlar nedeniyle oluşan sağlık harcamaları, tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve durum daha da kötüye gidiyor." dedi.

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ortak kuruluşları, 30 ülkedeki 79 milyon kişinin devam eden acil sağlık ihtiyaçları için 2.2 milyar dolarlık yardım çağrısında bulundu.

SAĞLIK İHTİYAÇLARI REKOR DÜZEYDE

DSÖ'nün 2016 İnsani Müdahale Planı BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Dünya genelinde devam eden insani krizler nedeniyle sağlık ihtiyaçlarının rekor seviyeye ulaştığının altını çizen DSÖ, bu yıl 480 milyon dolara ihtiyacı olduğunu ve işbirliği yaptığı diğer sağlık kuruluşlarıyla birlikte toplamda 2.2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Bruce Aylward, "Dünyada acil insani durumlar nedeniyle oluşan sağlık harcamaları tüm zamanların en yüksek seviyesinde ve durum daha da kötüye gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Yardımlardan en büyük payı Suriyelilerin alacağını duyuran DSÖ, Suriye'deki 11.5 milyon insan ve komşu ülkelerdeki yaklaşık 5 milyon Suriyeli sığınmacıya, aşı, ilaç, sağlık hizmetleri ve ameliyat malzemeleri temini için yardım çağrısında bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!