Sağlık bilimleri öğrencilerinin beyaz önlük giyme heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Sağlık bilimleri öğrencilerinin beyaz önlük giyme heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 13:03

Sağlık bilimleri öğrencilerinin beyaz önlük giyme heyecanı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - NUH Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Hemşirelik Bölümü 1.'nci sınıf öğrencileri için "Beyaz Önlük Giyme" ve "Işık Alma " töreni düzenlendi.

Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde düzenlenen Beyaz Önlük Giyme ve Işık Alma Törenine Kayseri Yüksek Öğrenim Vakfı Yönetim Kurulu ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrencilerin aileleri katıldı. Törende açılış konuşması yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç diyetisyenlik, fizyoterapistlik ve hemşirelik, üç mesleğinde amacının sağlığı korumak, iyileştirmek ve yaşam kalitesini arttırmak olduğunu söyledi. Büyük bir coşku içinde gerçekleştirilen törene katılan Kayseri Yüksek Öğrenim Vakfı Yönetim Kurulu ve NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar ise yaptığı konuşmada Üniversitenin kuruluş aşamaları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere, giydikleri beyaz önlüğün ve aldıkları ışığın hayatları boyunca hayır ve uğur getirmesini dileyen Özhamurkar öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulundu. Özhamurkar, “Sağlıkta güler yüzlü olmayı hiçbir zaman unutmayın. Okulunuza, derslerinize dört elle sarılın. Hocalarınıza saygıda hürmette kusur etmeyin. Ebeveynlerinizin kıymetini bilin. Her şeyin telafisi mümkün. Ancak boşa geçirdiğiniz zamanın telafisi mümkün değildir” dedi.

Konuşmalardan sonra kürsüye davet edilen Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, bölüm öğretim üyelerinden ışık alarak mesleklerine giden yolda teorik bilgilerini hayata geçirmek için ilk adımı atarken, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencilerine beyaz önlükleri bölümlerinde görevli öğretim üyeleri tarafından giydirildi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!