Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 14:06

- Sağlık Bakan Müezzinoğlu:- "Tüm vatandaşlarımıza özellikle vurgulamak istediğim nokta şudur, en acil durumunda, en çok sevdiğini, evladını, kendini, eşini teslim ettiğin hekime, sağlık çalışana, 'gık' bile demeyin. Yüksek sesle veya tehdit eden cümlelerle konuşmak, onlara el kaldırmak, bu milletin değerleriyle örtüşmez"- "Son dönemlerde bölgede terörle ilgili yaşadığımız sıkıntılarda en ağır bedeli ödeyen şüphesiz ki bu bölge insanı. Bir taraftan sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların sağlığa ulaşımındaki engeller, diğer taraftan sağlık hizmeti sunmak adına canı pahasına görev yapan sağlık çalışanlarımız, insanına ulaşma gayreti içinde"

Haberin Devamı

VAN (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Tüm vatandaşlarımıza özellikle vurgulamak istediğim nokta şudur, en acil durumunda, en çok sevdiğini, evladını, kendini, eşini teslim ettiğin hekime, sağlık çalışana, 'gık' bile demeyin. Yüksek sesle veya tehdit eden cümlelerle konuşmak, onlara el kaldırmak, bu milletin değerleriyle örtüşmez" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Van'a gelen Müezzinoğlu, Rescate Otel'de ülke genelindeki il sağlık müdürlerinin de katılımıyla düzenlenen "Tıp Bayramı" etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Türk hekimliği için önemli ve anlamlı olan Tıp Bayramı'nı Van'da kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müezzinoğlu, 14 Mart'ın, 97 yıl önce işgal altındaki İstanbul'da direniş ruhunun canlandığı günün anısına, milletin hekimlerinin bayram olarak kutladığı bir gün olduğunu anımsattı. Müezzinoğlu, "Bağımsızlık ve istiklalin olmadığı bir ortamda, hekimliğin ve insanımıza hizmetin de olamayacağının ruhunun tescillendiği gündür 14 Mart Tıp Bayramı. Bu bayramın ruhu, bağımsızlık ruhudur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ruhudur. İnsanın yarınlara umutla, güvenle bakabilme umududur. Geçtiğimiz yıl Çanakkale Zaferi'mizin 100. yıl dönümünde Çanakkale'de kutladık. Bugün Başbakanımızın ve AK Parti hükümetinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla burada kutluyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- "İlk nefesini aldığında, son nefesini verdiğinde vatandaşımızın yanındayız"

Geleceğe umutla bakabilmenin en önemli harçlarından birinin de hekimlik mesleğini yapanlar olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Biz, insanımızın, milletimizin her anında yanındayız. İlk nefesini aldığında, son nefesini verdiğinde de vatandaşlarımızın yanındayız. Eşinin, evladının yanında olmadığı zamanlarda, biz insanlarımızın yanındayız. İnsanlarımıza sağlıklı yaşamanın vesilesi olmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyaya örnek olacak hekimlik hizmetlerini verdik. Milletimizin karşısında başımız dik, insanlığın karşısında onurlu ve gururluyuz. Bu anlamda OECD ortalamasına baktığınızda, bu ülkelerin 10 bin nüfusuna 37 hekim düşerken, bizde 10 bin nüfusa 17 hekimle verdiğimiz hizmetler, vatandaşlarımız tarafından OECD ülkelerindeki memnuniyetin iki katını yakalıyorsa, bu, milletin hekimlerinin özverisinden, mesleğe olan duyarlılıklarından, saygılarından ve insanına olan sevgisinden kaynaklanıyor."

Haberin Devamı

Son dönemde bölgede terörle ilgili yaşanan sıkıntılarda, en ağır bedeli yine bölge insanının ödediğini belirten Müezzinoğlu, bir tarafta sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşların buna ulaşımında engeller varken diğer tarafta sağlık hizmeti sunmak adına canı pahasına görev yapan sağlık çalışanlarının, halka ulaşma gayreti içinde olduğunu ifade etti.

- "355 bin insanın yeni adresi tespit edildi"

Bu koşullar nedeniyle bölgede 355 bin vatandaşın adres değişikliği yaptığını kaydeden Müezzinoğlu, yöneticiler ve aile hekimlerinin duyarlılığıyla 355 bin insanın yeni adreslerinin tespit edildiğini bildirdi.

Müezzinoğlu, "Bu insanların bir kısmı yakınlarının yanına, bir kısmı da başka illere gitmişti. Hepsinin adreslerini takip ederek, hamilelerin ve aşısı olanların, böbrek yetmezliği olan hastalarımızın takibini yapma duyarlılığını gösteren camianın mensuplarıyız. En çok duayı alan bir mesleğin mensubu olmaktan onurlu ve gururluyum" dedi.

Haberin Devamı

- "Şiddete sıfır tolerans konusunda gerekeni yapacağız"

Sağlık çalışanlarının esas tatmininin maddi değil manevi olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, zaman zaman yüreklerini yakan, kanatan, hak etmedikleri ve bu milletin değerlerine yakışmayan şiddet olaylarıyla karşılaşmanın kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bu üzüntümüzün çözümlerini üretmek asla vatandaşımızın hizmet alımını engelleyerek değil, hasılı hizmetin en iyisini, en güçlüsünü vermek, diğer taraftan da yanlış yapana karşı eğitici ve caydırıcı tedbirlerin alınması için sağlıkta şiddete sıfır tolerans konusunda gerekenleri yapacağız. Bununla ilgili eylem planlarını oluşturduk. Önümüzdeki süreçte bu eylem planlarını uygulayacağız. Tüm vatandaşlarımıza özellikle vurgulamak istediğim nokta şudur, en acil durumunda, en çok sevdiğini, evladını, kendini, eşini teslim ettiğin hekime, sağlık çalışana, 'gık' bile demeyin. Yüksek sesle veya tehdit eden cümlelerle konuşmak, onlara el kaldırmak, bu milletin değerleriyle örtüşmez."

Haberin Devamı

Sağlık çalışanlarının tatil yapamadığını, özel günlerinin nöbette geçtiğini anımsatan Müezzinoğlu, bu görevlilere milletin ve devletin imkanları dahilinde, özlük hakları konusunda tatmin edecek imkanları sağlayacaklarını dile getirdi.

Müezzinoğlu, sağlıkta yaptıkları devrimlerin en büyük mimarı bütün hekimleri gönülden alkışladığını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelecekte, milletimize, insanlığa, tıp alanında tarihi değişim ve dönüşümlere sizlerle birlikte imza atacağız. Sunduğumuz güçlü sağlık hizmetlerinin yanında çok daha iyi hizmetler sağlayacağız. Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Sağlık AR-GE'sinde, Türkiye farklı dinamizmin alt yapısını oluşturdu. Sağlık hizmetlerini veya ürünlerini tüketen değil üreten bir Türkiye, farklılıkları üreten bir Türkiye olacağız. Yakın coğrafyasının sağlık turizm merkezi olan bir Türkiye yaratacağız. Sizlerle daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!