Sağlık Bakanlığı personel alımlarında en fazla hangi alanda atama yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı personel alımlarında en fazla hangi alanda atama yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 11:01

Sağlık Bakanlığı personel alımı için düğmeye basıldığı haberi, binlerce sağlık çalışanına umut ışığı oldu. Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş, Haziran 2017’ye kadar toplamda 20 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacaklarını duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın personel alımı için harekete geçtiğinin bilgisini veren Gümüş, pek çok sağlıklı yaşam merkezi kurulacağını ve herkese check-up yapılacağını söyledi. İşte, o açıklamaların tamamı!

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı, bakanlık ve bağlı kuruluşlarına personel alımı yapılacağı haberi, binlerce sağlık çalışanını heyecanlandırdı. Haberi, bakanlık müsteşarı Eyüp Gümüş, verdi. Sağlık Bakanlığı personel alımıyla ilgili soruları yanıtlayan ve atamalar için yapılan çalışmaları anlatan Gümüş, toplamda kaç kişinin atanacağı bilgisini verirken vatandaşların da sağlık hizmetini kolaylaştıracak uygulamalardan bahsetti. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise katıldığı bir televizyon programında 11 bin kadro alındığını, 20 bine yakın da personel istihdam edileceğini ifade etti. İşte, personel alımıyla ilgiliyle son çalışmalar ve yapılan açıklamalar!

Sağlık sistemindeki sorunları sonlandırmak için personel ve hizmet konularında bir dizi reform yapacaklarını ifade eden ve bunlar hakkında bilgi veren bakanlık müsteşarı Eyüp Gümüş, 2017 yılının Haziran ayına kadar toplamda 20 bin Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacaklarını açıkladı. Bunların 9 bininin bini hizmet alımı yöntemiyle olacağını ifade eden Gümüş, ayrıca her 50 bin nüfusa bir sağlıklı yaşam merkezi kuracaklarının bilgisini verdi ve sağlıkta yeni dönemin detaylarını paylaştı.

Haberin Devamı

AİLE HEKİMLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

Aile hekimliği sisteminin hem sayıca hem de kalite olarak değiştirileceğini ifade eden Gümüş, “Sağlıklı bir check-up ve kronik hastalıkların takibi yapılacak. Ayrıca tetkikleri de burada yaptırabilecekler. Hareket ve fiziksel egzersizler ile ilgili bilgilendirme yapılacak. İlk etapta bin sağlıklı yaşam merkezi inşa etmeyi planlıyoruz. Bunların il bazında lokasyonlarını çalışıyoruz.” dedi.

SAĞLIK PERSONELİNDE KALİTE

Kliniklerin kalite standartlarını belirlemeye çalışacaklarını buna sağlık personeli alımlarının da dahil olduğunu ifade eden Gümüş, iyi hekimlerin ödüllendirilmesi gibi bir uygulamanın gündem olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Daha iyi iş yapan sağlık personelimizi teşvik etmek istiyoruz. İlk etapta döner sermaye ile ödüllendirmek istiyoruz. Daha fazla pay almalarını sağlayacağız. Hekimleri de sınıflandırmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızın hangi kliniğin ne kadar iyi olduğunu bilmesi gerekiyor. Bir hastanede kaç ameliyat yapılmış, kaçı başarılı olmuş ya da olmamış bunu bilmesi gerekiyor.”Sağlık Bakanlığı Müsteşarı

Haberin Devamı

EN ÇOK HANGİ ALANLARDA SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK?

Eyüp Gümüş’ten kısa bir süre önce Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da benzer açıklamalarda bulunmuştu. Sağlık personel alımında ihtiyacın çok fazla olduğunu ancak Maliye Bakanlığı’nın bütçesinin sınırlı olduğunun altını çizen Akdağ, 11 bin sağlık çalışanı aldıklarını ancak yıl sonuna kadar toplamda 20 bine yakın sağlık bakanlığı personel alımı yapmayı hedeflediklerini söylemişti. Pek çok farklı alanda sağlık çalışanı alımı yapacaklarını belirten Akdağ, o alanları ise şu sözlerle açıklamıştı: "En çok hemşire alımı yapıyoruz ancak bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız."

 

 

BAKMADAN GEÇME!