Soruşturma başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Soruşturma başlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 10:45

Şırnak'ın İdil ilçesinde götürüldüğü hastanede oda olmadığı için ambulansta öldüğü iddia edilen çocukla ilgili Sağlık Bakanlığınca soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı basın organlarında, “Oda yok diye hastaneye kabul edilmeyen çocuk ambulansta can verdi” başlığı ile bazı haberlerin yayınlandığı belirtildi.

 

Açıklamada, İdil Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğine dün saat 13.50 civarında getirilen Muhammed Erşek adlı çocuğa menenjit ön tanısı konulduğu, yoğun bakım koşulları olan bir merkez için Şırnak 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin aranarak bilgilendirildiği ifade edildi.

 

Şırnak Komuta Kontrol Merkezi'nin çağrı üzerine derhal harekete geçerek çocuğun hastalığının özelliklerine uygun hastane arayışına başladığı ve Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesinde yer hazırlandığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
“Çocuğumuzun Ankara'ya nakli için hava ambulans birimimiz tarafından da uçak ambulans hazırlanarak yola çıkarılmıştır. Çocuğumuzu hayatta tutabilmek için hastanemize başvurduğu ilk andan itibaren gerekli tüm tıbbi müdahaleler yapılırken bir taraftan da yer ayarlanmaya çalışılmış, bu arada hasta, kritik durumu da göz önünde bulundurularak ambulansla Diyarbakır'a ulaştırılmıştır. Bütün bu hazırlık ve çalışmalara rağmen Muhammed Erşek isimli yavrumuz maalesef Ankara'ya nakledilemeden hayatını kaybetmiştir.

 

Haberin Devamı

Olay Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Kendisi de bir çocuk hekimi olan Sayın Bakanımız olayı duyar duymaz derhal Teftiş Kurulu Başkanlığına talimat vermiş ve soruşturma başlatılmıştır. Bu talimatla konuyu araştırmak üzere bir müfettiş görevlendirilmiştir.”

 

Bu arada, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri de yaptığı açıklamada, çocuğun ölümünde ihmalleri olduğuna dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!