Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı için başvuru ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı için başvuru ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 12:10

Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanıyla ilgili müjdeyi veren bakan Recep Akdağ, 2017 yılı içerisinde hedeflenen alımın 16 bin 500 olduğunu, Sağlık Bakanlığı'nın 12 bin 500 kişilik alım daha yapacağını ifade etti. Bu alımların 3 bin 900 kişilik kısmını tamamladıklarını ifade eden Bakan Akdağ, 12 bin 500 personel alımını gerçekleştireceklerini ifade etti. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu için geri sayım başladı. Türkiye genelinde yüz binlerce kişinin merakla beklediği Sağlık Bakanlığı personel alımı haberi, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından duyuruldu. Bu ay içerisinde 4 bine yakın personelin atamasını gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı, 12 bin 500 personel için de girişimlerine başladı. İşte, Bakan Recep Akdağ'ın yapmış olduğu açıklamanın detayları

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılı için 16 bin 500 sağlık personeli atanacağını, bunun 3 bin 900’ünü atadıklarını, geri kalan 12 bin 500 kişiyi de iki ay içerisinde atayacaklarını söyledi. 

Bakan Akdağ, Ceyhan Kültür Merkezi’nde ‘Gençlik Kürsüsü’ programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Bazı sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin atama istemesi üzerine Bakan Akdağ, şunları söyledi:

“Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah.”

Daha sonra Bakan Akdağ’a bir öğrenci Türk Bayrağı hediye etti.

BAKAN AKDAĞ MÜJDEYİ DAHA ÖNCE VERMİŞTİ

Konuyla ilgili daha önce katılım sağladığı bir telebvizyon programında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık sektöründe çalışanların istihdamıyla ilgili gelen soruya yanıt vermişti. Bakan Akdağ, Maliye Bakanından ihtiyaç için talapte bulunduğunu ifade etmiş ve şu ifadelerde bulunmuştu:

"Sayılar henüz netleşmedi, Maliye Bakanlığı asgari 12 bin kişi konuştuk ancak bu sayı bize yeterli değil. Tekrar Maliye Bakanı'nın, Başbakan'ın kapısını çalacağım. Ne kadar sağlık personeli istihdam edersem mutlu olurum. Çünkü gerçekten ihtiyacımız var. Sağlık Bakanlığı olarak daha fazla sayıda sağlık personeli istihdam etme hakkımız var."

BAKMADAN GEÇME!