Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Büyük Sinagog'u gezdi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Büyük Sinagogu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 12:32

- Bakan Müezzinoğlu: - "Bizim farklı medeniyetlerin eserlerini bulundurmamız zaten zenginliğimizdir. Bunlar insanlık mirasıdır, bunları yaşatmak, geleceğe taşımak, bu inancın mensuplarının da buralarda özgürce yaşayabildiklerinin ispatıdır"

Haberin Devamı

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'de restorasyonu tamamlanan Büyük Sinagog'u ziyaret etti.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren ile Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu'nun karşıladığı Bakan Müezzinoğlu, sinagog hakkında Güneren'den bilgi aldı.

Sinagog çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in sinagogla ilgili açıklamalarını sehven yaptığını ve Vali Şahin'in bu yanlışı daha sonra düzelttiğini söyledi.

İsrail askerinin Mescid-i Aksa saldırısının insanlık dışı olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Biz tabi ki Mescid-i Aksa'da yapılan yanlışı, bir medeniyet merkezine, bir ibadethaneye İsrail askerinin o şekilde girmesini ve ibadeti engelleyen, ibadethaneye postallarıyla girmesini insanlık dışı buluyoruz. Dolayısıyla büyük yanlışlığın karşılığının sanki burada da bir karşılığıymış gibi duygu, düşünce, ifade doğru değil. Bizim farklı medeniyetlerin eserlerini bulundurmamız zenginliğimizdir. Bunlar insanlık mirasıdır, bunları yaşatmak, geleceğe taşımak, bu inancın mensuplarının da buralarda özgürce yaşayabildiklerinin ispatıdır. Bu medeniyeti onlara sunabilmiş bir milletin mensuplarıyız."

Haberin Devamı

- "Onların hak ve hukuku da bizim hak ve hukukumuz kadar değerlidir"

Bir gazetecinin, "Musevi cemaatinin gönlü alınabildi mi" sorusuna Bakan Müezzinoğlu, "Hukukumuz, bir kişinin ifadesiyle zedelenecek bir cemaat ilişkimiz yok. Gerek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetin zaten, bu anlamda milletimizin de Musevi ve Hristiyan cemaatine bakışı son derece net, onlar da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları. Onların hak ve hukuku da bizim hak ve hukukumuz kadar değerlidir" yanıtını verdi.

Bakan Müezzinoğlu, sinagogun kullanım şekliyle ilgili tasarrufun Musevi cemaatinin talebinin değerlendirilmesiyle oluşturulacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!