Sağlığımız durdu

Güncelleme Tarihi:

Sağlığımız durdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 00:00

GAZİANTEP’te ameliyat ettiği hastası tarafından bıçaklanarak öldürülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde, can güvenliklerinin sağlanmadığını iddia eden binlerce sağlık çalışanı bir günlük iş bıraktı.

Haberin Devamı

Hastanelere sadece acil hastalar kabul edildi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen sağlıkçılar Sultanahmet’teki İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne kadar yürüdü. Türk Tabipler Birliği ve sağlık sendikalarının çağrısıyla bir araya gelen sağlık çalışanları, Ersin Arslan için saat 09.00’da görev yaptıkları hastanelerde anma törenleri düzenledi.
İstanbul’daki sağlıkçılar daha sonra saat 11’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bahçesinde bir araya geldi. Binlerce sağlık çalışanı daha sonra Turgut Özal Bulvarı üzerinden Sultanahmet’teki İl Sağlık Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. “Sağlıkta şiddet sona Ersin” “AKP sağlığa zararlıdır” ve “Sağlık çalışanları Dr. Ersin Arslan’ı unutmayacaktır” sloganları atan kalabalığa bazı vatandaşlar da alkışlayarak destek verdi. Yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından İstanbul Sağlık Müdürlüğü önüne gelen kalabalık saldırı sonucu hayatlarını kaybeden meslektaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve “Yiğidim aslanım” türküsünü hep bir ağızdan seslendirdi.

Haberin Devamı

KÖLELİK KOŞULLARI

Katılımcı STK’lar ve sendikalar adına ortak basın açıklamasını İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu yaptı. Ali Çerkezoğlu Sağlık Bakanlığı’nın şiddetin önüne geçmek için önlemler alması gerektiğini belirterek şunları söyledi:  “Sağlık çalışanlarını hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Sağlıkta kaliteyi ve çalışanları birbirine düşüren performans sistemi var. Özel sektörde güvencesiz ve parasını almadan kölelik koşullarında çalışan arkadaşlarımız var. Hükümet ve siyasetçilerin sağlık çalışanlarını itibarsızlaştıran açıklamaları var. Böyle sağlık sistemi olmaz. Bizi şiddetle karşı karşıya getiren bu sisteme kırgınız. Tüm bunlar sağlıkta dönüşüm programının sonuçlarıdır. Dr Ersin Arslan Gaziantep’te bir hasta tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Dr. Melike Erdem sisteme karşı isyanını canını vererek ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yoğun Bakım Hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovaladığı sağlık çalışanı, hasta ve hasta yakınlarının öldürdüğü, yaraladığı doktorlar, dayak yiyen hamile doktor var. Taleplerimizin yerine getirilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!