Sağıroğlu, Erzurum fotoğraflarını sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Sağıroğlu, Erzurum fotoğraflarını sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 10:20

Sağıroğlu, Erzurum fotoğraflarını sergiledi

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Sanatçı Uğur Sağıroğlu, Erzurum'da 4 ayda çektiği 40'tan fazla fotoğrafı Yakutiye Medresesinde sergiledi.
    Erzurumlu, üç kardeşin en büyüğü olan ve 55'inci Askeri Fabrika Müdürlüğünde Astsubay olarak görev yapan, iki kız çocuk babası Orhan Sağıroğlu (40), fotoğrafçılığa 6 yıl önce kurslara katılarak başladığını bildirdi. Çektiği fotoğraflarla lusal ve uluslar arası yarışmalara katıldığını, bir çok ödüller kaandığına işaret eden Sağıroğlu, Siit'ten geçen yıl Erzurum'a tayininin çıktığında memleketi için bir şeyler yapma telaşına kapıldığını belirtti. Dört ay gibi kısa sürede çektiği fotoğrafları Yakutiye Medresesinde sergileyen Uğur Sağıroğlu, fotoğrafçılığa meraklı olanlara Büyükşehir Belediyesi ESMEK bünyesinde Mahallebaşı semtinde açılan kursa katılmalarını öğütledı. Uğur Sağıroğlu, şunları söyledi:
    "Erzurum'a  borcumu ödemek istiyorum. İnsanımı ve değerlerimi çok seviyorum. Erzurumun ışığını yaşanmışlığıyla, mücadeleci ve cana yakın insanın ifadesiye süsleyip insanımın beğenisine sunmak istiyorum. Gözümle görüp kalbimde işledikten  sonra fotoğraf makinemden geçirerek fotoğrafı oluşturuyorum. Aslında fotoğraf; sevgi ateşinde insanını, hasretini, değerlerini, inaçlarını, tabiatını, doğasını, mücadelesini içine koyarak üzerine ışık serpiştirerek yaptığı lezzetli bir yemektir. Bu işe başlayacak olan arkadaşlarıma iki tavsiyem var, herkesten farklı görmek ve İnsanı çok sevmek. Fotoğrafı değerli kılan unsurlardan en önemlisi ışıktır. Fotoğraf çekerken, en önemli konu ışığın yandan gelmesi gerekli. Sabah çok erken saatler ya da gün batımındaki ışık fotoğrafın daha ayrınlılı ve soft olmasını sağlar."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!