Sağır Sultan

Güncelleme Tarihi:

Sağır Sultan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 01:15

Haberin Devamı

Beyonce bizi konsere götür

Beyonce, Pink, Christina Aguilera, Justin Timberlake ve bu tarz daha bir çok ismin konserleri efsane geçer. Çünkü tüm parçalar albümdekilerden çok daha farklı çalınıp söylenir. Beyonce de tamamı şahane hanımefendilerden oluşan başarılı bir ekiple bu büyük konserin hakkından geliyor. I Am World Tour’un konserlerinin bir ürünü olan albümün yanında bir de DVD’si var. Konser, genç kız ve erkeklerin çığlıklarıyla başlayıp Beyonce’nin harika sesiyle devam ediyor. Şahane bir funk, soul intro’yla açılıyor, Crazy In Love’la devam ediyor.  Aynı parça sırasında sahneye çıkan Jay Z’yi takdim ediyor; kızlar yine çığlık çığlığa tabii. Ekibin enstrümanlarına olan hakimiyeti şaşırtıcı iyilikte. Elektro gitar soloları ve davul ataklarında rock’a da göz kırpan konser, genç müzisyenlere ders niteliğinde. Uzun zamandır en sevdiğim Beyonce parçası Diva, capcanlı bir hale getirilmiş; aradaki davul solosu inanılmaz. Sahneye Kanye West de çıkıp Beyonce’ye Ego’da eşlik ediyor. Freakum Dress inanılmaz rock gitar sololarıyla bezenmiş. Kısacası konserde rock’tan funk, soul ve R&B’ye kadar her şey var. Beyonce’nin güzelliğine, sahne hakimiyetine ve çılgın dans şovlarına tanık olabileceğimiz DVD’yi de izleyin. Konserin en başarılı parçalarından biri Say My Name; Beyonce’nin hayranlarına isimlerini sorduğu görüntülerle başlıyor; herkes deliriyor. Beyonce ve çocukken yarattığı alter-ego’su Sasha Fierce’ı sahnede izlerken çenenizi alttan iterek kapatmanız gerekebilir.

Haberin Devamı

Nardis’ten bir serinin başlangıcı

Yarışmalar düzenleyip kazananları sahnesine çıkartan, burs verip yurtdışında eğitim olanağı sağlayan Nardis Jazz Club, caz için önemli bir marka. Genç cazcılara önemli şanslar tanıyan kulüp, toplama bir albüm çıkardı. Burada düzenlenen konserlerden birer parçaya yer verilmiş. Kaydı gayet iyi. Sibel Köse, Meltem Ege, Serdar Barçın, Ferit Odman, Kağan Yıldız, Ercüment Orkut, Çağrı Sertel, Kamil Erdem, Derin Bayhan, Önder Focan ve Yahya Dai gibi Türk caz sahnesinin önemli isimlerini dinleyebilirsiniz. Albüme Vol - 01 adının verilmesi, devamının da geleceğinin göstergesi. Nardis’in 7. Genç Caz Vokal yarışması da 1 Mart’ta yapılacak; hatırlatalım. İlgilenenler, 25 Şubat’a kadar demolarını Galata’daki Nardis’e teslim edebiliyor.

 

Haberin Devamı

İddiasız görünen iddialı albüm

Genç yaşına rağmen (33) Bob Dylan, Elvis Costello, Norah Jones, Paul Simon, Dave Matthews Band gibi isimlerle turlara çıkmış sakin bir adam Amos Lee. Müzikal duruşu da üstte saydığımız isimlerin arasında gidip geliyor. Kimi zaman folk kimi zaman country sularında yüzen Lee’nin albümü huzur arayanların tercihi olabilir. İcra ettiği türlerde çok orijinal bir ürün vermesinin mümkünatı yok, çünkü yazılabilecek en iyi şarkılar yazıldı, söylenebilecek en iyi şarkılar en başta Bob Dylan tarafından söylendi zaten. Dolayısıyla Lee’yi öne çıkaracak en önemli şey, bestelerdeki zeka pırıltısı. Windows Are Rolled Down, Violin, Stay With Me, Cup Of Sorrow ve Hello Again gayet kaliteli parçalar. Fakat albümün en iyi yanı country efsanesi Willie Nelson’un sesini duyduğumuz kapanış parçası Behind Me Now / El Camino Reprise. Calexico grubunu vokalisti Joey Burns’ün albümü prodükte etmiş olması da çok önemli bir nokta. Burns ve Calexico’nun kokusu en çok Hello Again’e sinmiş; gayet de güzel olmuş. Sakin, sessiz ve iddiasız -ki Mission Bell, türüne göre gayet iddialı- görünen işleri sıkıcı bulmuyorsanız denemenizde fayda var.

 

Haberin Devamı

Sakin ol şampiyon

İnsan ister istemez soruyor; derdin nedir arkadaş diye. Albüm sağlı sollu küfürlerle başlıyor. Nasıl bir agresyon, nasıl bir sinir bozukluğu var T.I.’nın bilemiyorum, ama bu sadece ona özel bir durum değil. Ülkemizdekiler de dahil olmak üzere tüm dünya rapçilerinde asabiyet var. Yanlış anlaşılmasın, sinirli yazılmış küfürlü şarkı sözlerine asla karşı değilim. Rock, rap veya metal parçalarında uygun yerlerde kullanıldığında cuk diye oturduğu anlar tarihte mevcut. T.I son beş yılda yıldızı parlamış rapçilerden. Arabasında silah bulundurmaktan bir çok kez başı belaya, kendisi hapse girdi. Sinirlerinde hafif bir yıpranma olduğu kesin. Albümü en azından samimi. No Mercy’de (Merhamet Yok) yıldızların geçit töreni gibi bir hal var. Kanye West, Eminem, Chris Brown, Pharrell Williams, Christina Aguilera ve daha niceleriyle yapılan düetler gayet başarılı. Kanye West ve Kid Cudi düeti Welcome To The World gibi iyi bir rap şarkısıyla açılıyor. How Life Changed, funktan bolca nasibini almış bir parça. Chris Brown düeti Get Back Up, radyoların seveceği türden fakat bence vasat bir parça. I Can’t Help It, fanatik rapçilerin sevebileceği bir şarkı olsa da gayet sıradan; zaten son 10 yıldır vasatın biraz üstü tüm rap parçaları aynı, sadece söyleyenler farklı. Eminem’in sesini duyduğumuz That’s All She Wrote, albümün en iyilerinden. Sonuç olarak Amerika listelerinde üst sıraları zorlayan bir albüm var elimizde. Fakat iki seferden fazla dinleyebileceğimi sanmıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!