Sağanak yağmur, Bartın'da sele yol açtı (5)

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yağmur, Bartında  sele yol açtı (5)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 20:04

Sağanak yağmur, Bartın'da sele yol açtı (5)

Haberin Devamı

MAHSUR KALAN MİDİBÜSE ULAŞILIYOR
Bartın'ın Kurucaşile İlçesi Göçgündemirci Köyü mevkiinde köprü üzerinde mahsur kalan otobüs, 47 yolcunun tahliye edilmesinden sonra kaldırıldı. Otobüsün çekilmesiyle iş makineleriyle buradan ileriye geçen ekipler, bir otomobilde mahsur kalan 6 kişi ile bölgede evlerde bulunanları tahliye etti.
Ekipler, daha sonra iki heyelanın arasında mahsur kalan ve cenaze götürenleri taşıyan midibüsün bulunduğu Dizlermezeci Köyü Mevkii'ne ulaştı. Kurtarma ekipleri, midibüsün arka tarafındaki heyelanı açmak için iş makinesiyle çalışmaya başladı.
Vali Nusret Dirim, Kastamonu'nun Cide İlçesi'ne cenaze götüren midibüsteki 30 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğunu, bölgedeki bir evden yiyecek, su ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını, yolcuların kısa süre içinde kurtarılacağını söyledi.
'YARDIM BEKLİYORUZ'
Midibüsteki bir yolcu, İstanbul'da ölen dayısı 79 yaşındaki Kamil Şahin'in cenazesini Cide'nin Soğuksu Köyü'ne götürdüklerini söyleyerek, "Gece 03.30'dan bu yana buradayız. Cenazemiz kaldı bagajda. Buradaki eve sığındık. Yardım bekliyoruz" dedi.
AFAD İl Müdürü Nurhan Doğruöz, 47'si otobüste, 11'i özel araçlarda toplam 58 kişinin kurtarıldığını, 30 kişinin bulunduğu midibüse de ulaşmak üzere olduklarını söyledi.
Doğruöz, ilçeye bağlı Kalaycı Köyü'nde vatandaşların Köksal Toptan İlkokulu'na sığındığını, tehlikeli bir durumlarının olmadığını söyledi. Doğruöz, Kurucaşile ilçe merkezine de sel suları nedeniyle karayolundan ulaşım sağlanamadığını, çalışmalara katılmak üzere helikopterle ilçe merkezine personel indireceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!