Sagalassos'ta kazılar başladı

Güncelleme Tarihi:

Sagalassosta kazılar başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 17:24

Sagalassos'ta kazılar başladı

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ-Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos Antik Kenti'nde 2017 yılı kazıları geçen pazar günü başladı.

Sagalassos Antik Kenti'ndeki yaz dönemi kazı çalışmaları Belçika Katolik Leuven Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Jeroen Poblome başkanlığında başladı. 1986 yılında başlayan kazılarda bu yıl ilk defa Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Arkeoloji ve Antropoloji bölümünden 5 kişilik bir ekip de dahil oldu. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, 3 ay sürecek kazılar hakkında Prof. Dr. Jeroen Poblome hakkında bilgi aldı.

Prof. Dr. Poblome gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki kazının ağırlıklı bölümünün Yukarı Agora çevresi olacağını belirtti. Prof. Dr. Poblome, "Yukarı Agora'nın doğu tarafından kazı çalışması yapacağız. Geçen yıl bu bölgede soğuk hava deposu ve ticaret binası bulundu. Aynı zamanda konservasyon ve restorasyon işlerine devam edeceğiz" dedi.

Agora'da restorasyon işlerine devam edeceklerini kaydeden Prof. Dr. Jeroen Poblome, "Bu yıl ağırlıklı olarak taş döşeme restorasyonları, anıtsal sütunların restorasyonu devam edecek. Çömlekçiler Mahallesi dediğimiz yerde büyük bir mezar alanı açtık. Orada MAKÜ ile çalışacağız. MAKÜ antropologları bilimsel olarak bize yardım edecek. Son kazımız ise kalede olacak. Kalenin tarihini şu anda hiç bilmiyoruz. Büyük ihtimalle Helenistik zamana kadar gidecek, belki de Bizans döneminde kullanılmıştır. Burası bizim için önemli" diye konuştu.

Prof. Dr. Poblome, kazılarda Fransa, Belçika, ABD, Sri-Lanka, Almanya, İngiltere, Belçika, Hollanda, İtalya ve Türkiye'den 90 kişilik bir ekibin çalıştığını kaydetti. Prof.Dr. Adem Korkmaz ise MAKÜ'den 5 kişilik bir ekibin Sagalassos kazı ekibiyle çalışacağını kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!