"Safranbolu'da Önce Yaya Projesi"

Güncelleme Tarihi:

Safranboluda Önce Yaya Projesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 13:30

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Safranbolu Emniyet Müdürlüğü tarafından "Safranbolu'da Önce Yaya Projesi" kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan şoförlere trafik eğitimi verildi.

Safranbolu İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Ayhan Demirtaş, aşırı hız, emniyet kemeri kullanımı, cep telefonu kullanımı, yaya geçitleri, uykusuz ve yorgun araç kullanımı, güvenli sürüş teknikleri ve hava yastığı konularında bilgi verdi.

Hız sınırının aşılmasının, kaza sayısını artıran çok önemli bir trafik ihlali olduğunu, uzun yolda kullanılan emniyet kemerinin şehir içinde de kullanılması gerektiğini alatan Demirtaş, şunları söyledi:

"Emniyet kemerlerinin yararları, kaza kategorilerinin hepsinde görülmektedir. Fakat ölüm ve ağır yaralanmanın en çok meydana geldiği çarpma ve çarpışma kazalarındaki yararları daha dikkat çekicidir. Bir çarpma anında araç saniyenin ilk on salisesinde durmakta ise de eğer emniyet kemeri takılı değilse direksiyon, kontrol paneli ya da ön cam tarafından durdurulana kadar araç içindeki eşyalar ve araçta bulunan kişilerin bedenleri aynı hızdaki hareketlerine devam edeceklerdir. Oysa doğru takılmış bir emniyet kemeri insan bedenini, çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak, kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek, çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplanmayıp dağılmasını sağlayarak, çarpma ve çarpışma anında koltuktan fırlamayı engelleyerek, hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!