Safra atarak kaçamazsın!

Tüm utanca rağmen Basketbol Federasyonu koltuğuna (nedense?) sıkıca yapışmış Turgay Demirel hoş geçen ‘çay saati’ kıvamında basın toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Kendi kaprisli tercihlerinin günahının tamamını Bogdan koça yükleyip çıktı işin içinden. Tabii kendince..
Perşembe’nin gelişi çarşambadan belliydi. ‘Türk Basketbolu için ne gerekiyorsa ben yaparım, siz işinize bakın’ tavrıyla Bogdan koçu günah keçisi yapıp sıyrıldı utançdan. Tabii kendince...
Son on yılda Demirel’iyle çitlerini ördüğü çiftliğindeki bu külhanbeyi cesaretini aldıklarının da dibini oyuyor bu ‘ben yaptım oldu’ dayatmacılığı. Malum kendisi seçilmemiş atanmıştır. Ama bakalım arkasında olduğunu sandıkları hesap sormadan nereye kadar katlanacak bu aymazlığa.

‘HU HA’ OLDU ‘HA HA’

SİLAH mı dayadı Tanyevic dokuz yıldır? Neden Türk Basketbol Milli Takımı eski dev adamların mundar edilmesine sebep oldun? Sonucuna Bogdan hocanla birlikte katlanacaksın. ‘Hu Ha’ dev adam ‘Ha Ha’ dev adam oldu. Sen hala bize gelecek on yıl için aldığın derslerden bahsediyorsun. Yirmi yılda basketbol adamı olmayı öğrenemeyene neden mahkum olsun basketbolumuz. Tanyevic’in son kullanma tarihinin dolduğunu, adamın kendisinin itiraf ettiği gibi hala 1977 basketbolu oynattığını görmediysen, bu perspektifle gelecek on yılımızı nasıl görürsün! Gördün de sana muhalefet edenlerden olduğundan Ergin Ataman’ı takımın başına getirmediysen (ki öyle) o daha da fena. Seni eleştirenlere takmağa çalıştığın ‘vatan haini’ yaftasını boynuna asmak lazım.

ATAYAN ALMALI

KİM atadıysa/oyuna soktuysa kenara alsın basketbola zarar veren bu adamı. Yeter artık yirmi yıl oynadı. Son on yılı tam bir felaket. Yoksa Avrupa’daki 13. sıralara düşen basketbolumuz belini bir daha doğrultamayacak. Oliimpiyat ve Dünya Şampiyonalarına katılamayan Milli Takımı tekrar lige döndürme savaşı vereceğiz. İki rüya nesli mundar eden bu kişiye yeni nesilleri emanet edemeyiz. Referansı ortada. Yapamadıkları gene yapamayacaklarının teminatıdır. ‘Ben olmazsam basketbol olmaz’ balonunu Slovenya’da patlattı. Oyuncağını paramparça etti. Kimse merak etmesin bu ülkenin Türk basketbolunu çiftliğe çevirmeden yönetecek onlarca adamı var.

Yazarın Tüm Yazıları