Safkan Damızlık Koçlar Selçuk’ta Dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Safkan Damızlık Koçlar Selçuk’ta Dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 10:48

İZMİR'İN SELÇUK İLÇESİNDE, 11 ÜRETİCİYE 26 ADET SAFKAN DAMIZLIK KOÇLARIN DAĞITIMI KURA ÇEKİLİŞİYLE YAPILDI.

İzmir’in Selçuk ilçesinde, 11 üreticiye 26 adet safkan damızlık koçların dağıtımı kura çekilişiyle yapıldı.
İzmir’de "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma" projesi kapsamında 158 üreticiye 300 damızlık koç ve teke dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında Selçuk ilçesinde de tören düzenlendi. Törende, 11 üreticiye 26 adet safkan damızlık koç dağıtıldı. Koçların teslim töreninde konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Selçuk İlçesine katkıları dolayısıyla teşekkür ederek, "Üreticilerin desteklenmesi çok önemlidir. Gerçek üretici olan köylülere verilen bu desteklemeler çok anlamlı. Sanayileşmede de büyük hamleler yapan bir ülkeyiz. Ancak tarımı da ihmal etmememiz gerekiyor. Bu proje tüm üreticilerimize hayırlı olsun" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Gürdal da, bakanlık olarak son yıllarda üreticilere ciddi destekler yapıldığını ifade ederek, "Küçükbaş hayvancılığın bu bölgenin asli kültüründe olduğunu söylüyoruz ve bu işle uğraşan üreticilerin daha çok kazanmasını sağlamaya çalışıyoruz. İzmir ilinde sadece küçükbaş hayvancılık için bugüne kadar 10 milyon TL’nin üzerinde destekleme ödemesi yaptık. Bakanlığın bu desteklemeleri sayesinde hem İzmir’de, hem de Türkiye’de küçükbaş hayvan sayısı artıyor. 2010 yılına göre hayvan sayısı yüzde 25 oranında arttı" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından keçiler üreticilere teslim edildi. Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kaymakamlığı’nın katkılarıyla Efdal Doğru Spor Tesislerinde gerçekleştirilen törene, Selçuk İlçe Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Ödemiş İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Gürdal, İzmir ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Özer Türer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürü Talip Altun, daire amirleri, oda başkanları ve hayvan yetiştiricileri katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!