Sadri Şener Trabzonspor başakanlığına adaylığını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Sadri Şener Trabzonspor başakanlığına adaylığını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2007 12:23

Trabzonspor'da 16 Aralık'taki kongre öncesinde Hacı Yıldız ve İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan sonra eski başkanlardan Sadri Şener de adaylığını açıkladı.

Haberin Devamı

Bir süredir görüşmelerini sürdüren Şener, bugün düzenlediği basın toplantısında, "Zamanla yitirildiğine tanık olduğumuz Anadolu'nun Abisi sıfatını yeniden Trabzonspor'a kazandırmak için çalışmalara 17 Aralık'tan itibaren başlayacağız" dedi. Şener, seçilmesi halinde Ersun Yanal'la göreve devam edeceklerini ve devre arasında en azından 2 oyuncu alacaklarını da söyledi. Şener, kulübün mali yapısı hakkında gerekli bilgileri alamadığından da yakınarak, "Herkesin bir oyu varsa benim iki oy hakkım var, çünkü ben bu kulübe servetimi verdim" ifadesini kullandı.

Trabzonspor'da 1992 - 93 ve 1993 - 94 sezonlarında başkanlık görevini yürüten Sadri Şener, Trabzon Usta Park Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla 16 Aralık'taki konrede başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Basın toplantısına Şener'in listesinde bulunan eski yöneticiler Hayrettin Hacısalihoğlu, Önder Bülbüloğlu, Necmettin Aytekin, İhsan Alioğlu ve Bahri Köse de katıldı.

Haberin Devamı

"15 yıl sonra yeniden karşınızdayım, ma bu kez gözlük takıyorum" diyerek sözlerine başlayan Sadri Şener, kulübün ekonomik koşullarının zaten bilindiğini ifade ederek, "Özellikle Ocak ayında ertelenen temettü, futbolcu alacakları, diğer borçlar, ara transferde takviye ve olacak temlikler nedeniyle yüklü miktarda sıcak paraya gereksinim olduğu için titiz bir çalışma yaptık. Yönetim kurulumuzu belirlerken özellikle bu sıkıntıyı rahat çözecek bir ekip oluşturma gayreti içinde olduk. Bu nedenle biraz ince eleyip sık dokuduk. Bu da kararımızı açıklamamızı geciktirdi" dedi.

Kurumsallaşma çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Sadri Şener, "Trabzonspor'un, zamanla yitirildiğine tanık olduğumuz Anadolu'nun Abisi ya da sevgilisi sıfatını yeniden kazandırmak için çalışmalara 17 Aralık'tan itibaren başlanacaktır. Trabzonspor Koleji projesi geliştirilecek ve üniversitenin de ilk adımları atılacaktır" diye konuştu.

Sadri Şener, Trabzonspor'un şartlar ne olursa olsun Türk futbolunu yöneten bir kurumla karşı karşıya olmaması gerektiğinin de altını çizerek, "Federasyon'la iyi ilişkiler kurulacaktır. Kurumun haklarını sonuna kadar savunma yolu çatışmadan değil iyi ilişkilerden geçer. Buna dikkat edeceğiz. Trabzonspor'un ileri gelenleriyle de fikir alış verişinde bulunacağız. Bu asla icazet almak olarak değerlendirilmemelidir. Görevimiz süresince her ay eski yöneticilerle bir araya geleceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Şener, kurumu 'paralı başkanlık' beklentisinden ya da zorunluluğundan uzaklaştıracaklarını da vurgulayarak, "Trabzon başta olmak üzere Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde tesisleşme yoluna gideceğiz. Kuruma devamlı gelir getirici kaynaklar bulacağız. Enerji Santrali kurma düşüncemizi geliştirip bunu hayata geçireceğiz" diye konuştu.

HEDEF 1996 KADROSU

Şener, Avni Aker'in şu andaki konumunun Trabzonspor'un ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini kendilerinin de kabul ettiğini ifade ederek, "Mevcut stadı yeniden yıkmak veya restore etmek de dahil, Akyazı projesi ve başka alternatifleri değerlendireceğiz. Akyazı'ya karşı ön yargılı değiliz. Ama herkesin görüşü alınacak. Hedefimiz daima üst sıralar ve Avrupa kupaları olmalıdır. Ancak bu iş kuru vaadlerle ve yanlış tercihlerle gerçekleştirilemez. Burada kullanılacak futbolcu kıstası yıldız değil, yararlılığı olan, hedefe ulaşmada katkısı olabilecek oyuncuları bulmaktır. Bunun çabası içinde olacağız. Son görev dönemimizde hiçbir yıldız almadan, 6'si A, 5'i ümit ve 3'ü de Gürcü milli olmak üzere 14 milli futbolcusu olan bir kadro oluşturmuştuk. Bu kadro 1996'da malum nedenlerle şampiyonluğa ulaşamamıştır. Hedefimiz böyle bir kadrodur" dedi.

Haberin Devamı

YANAL'LA DEVAM

Sadri Şener, göreve gelmeleri durumunda Ersun Yanal'la yola devam edeceklerini de vurgulayarak, "Yönetimin kongre arifesinde yeni bir teknik direktörle anlaşma yapması doğru olmamakla birlikte kurumlarda devamlılık esastır. Kaldı ki teknik direktörümüz ülkede kendini kanıtlamış bir kimliktir. Karşılıklı oturup projelerimizi birbirimize anlatacağız. Sanırız çatışma değil, çakışma söz konusu olacaktır" diye konuştu. Şener Trabzonspor'a asla siyaset sokmayacaklarını ancak siyasetten de yararlanacaklarını vurguladı.

"BU KULÜBE SERVETİMİ VERDİM"

Şener listesini hazırlama çalışmalarını sürdürdüğünü de belirterek, "10 isim belli. Diğerleri için görüşmelerimiz sürüyor" dedi. Şener, kulübün alacak ve borçları hakkında kesin bilgi sahibi olmadığını da vurgulayarak, "Kimse söylemiyor. Zorla da alamam onları. Ama 17 Aralık'ta farklı bir tabloyla karşılaşırsak da bilgi ve tecrübemizle hallederiz. Yönetimin, seçime 10 gün kala İstanbul'daki benzin istasyonunun parasını alması bence doğru değil. Bizim yaptığımız görüşmelerde onu iki katına çıkarmak mümkün görünüyordu. Kulübün 16 bin üyesi var. Ama ben buradan giderken servetimi bıraktım gittim, herkesin bir oyu varsa benim iki oyum vardır. Gelip bize anlatmaları lazım, gizli kapaklı iş olmaz" dedi.

Haberin Devamı

"TRİBÜNDE RAHAT OTURUP MAÇ SEYREDECEĞİZ"

Şener, "Bu sene zaten Ersun değil başka kimi getirirseniz getirin şampiyonluk olacak gibi görünmüyor. Devre arası 1 - 2 oyuncu alınır devam edilir. Bu sene değil ama ondan sonraki sene için şampiyonluk sözü verebiliriz tabi. Takım şu anda ismine yakışmayan bir durumda. Bunun bu hale gelmesinin bir sürü sebebi vardır. Futbolcunu kolay kolay satmayacaksın. Buraya bir değer almışsan onu koruman gerekir. İyi futbolcular problemli oyunculardır. İdarecilerin görevi onların problemlerini çözmektir. Biz bu kadar futbolcu satmasaydık farklı durumda olurduk. Oynatmıyorsan yedek kulübesinde dursun o zaman. Bazen insan maç bile seyretmeye korkuyor. İnşallah tribünde rahat rahat oturup maç seyredeceğimiz günleri de Allah bize gösterir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!