Sadri Alışık ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Sadri Alışık ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:13

Sahnelerin ve beyaz perdenin unutulmaz ismi, usta oyuncu Sadri Alışık anısına bu yıl 5’incisi düzenlenen “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi ve Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin (SAKM) ortaklaşa düzenlediği geceye, kültür-sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Kerem Alışık ev sahipliği yaptı. Eski Bakan Fikri Sağlar, usta oyuncular Mehmet Atay, Songül Öden, Özgürcan Çevik gibi çok sayıda tiyatrocu ve sanatseverin bir araya geldiği törende, farklı kategorilerde toplam 10 ödül dağıtıldı.
Gecede jüri başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu yaparken, törenin sunuculuğunu İsmet Numanoğlu üstlendi. Temmuz ayında yaşamını yitiren usta tiyatrocu Çolpan İlhan adına bu yıl ilk kez verilen “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü” tiyatronun duayen ismi Maral Üner’in oldu. Üner’e ödülünü Kerem Alışık takdim etti. Ödüle layık görülen Maral Üner, duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. Turist Ömer selamı ile seyircileri selamlayan Üner, uzun süre ayakta alkışlandı.

Haberin Devamı

ONUR ÖDÜLÜ ‘HOCALARIN HOCASINA’

Gecede onur ödülüne, yetiştirdiği tiyatro insanları ve ürettiği bilgi kaynaklarıyla tiyatro sanatına yaptığı katkıları dolayısıyla temmuz ayında hayata veda eden Prof. Dr. Sevda Şener layık görüldü. Tiyatro dünyasında “Hocaların hocası” lakabıyla tanınan Şener’in ödülünü kızı Aslı’ya teslim eden oyuncu Songül Öden, “O, en zor konuları bile masallaştıran hocaların hocasıydı” diye konuştu.
Gecede Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Elçin Tezcan seçildi. Aynı kategoride yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ise Ersin Ayhan oldu. Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal Dalında en iyi kadın oyuncu Rengin Samurçay seçilirken, aynı kategoride en iyi erkek oyuncu ödülüne ise Basri Albayrak layık görüldü. Mehtap Öztepe, Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, usta tiyatrocu Mehmet Atay ise Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu seçildi. Yardımcı rolde yılın en başarılı kadın ve erkek oyuncuları ise Miraç Eronat Erbil ve Cebrail Esen oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!