SADEF heyetinin Başkent turu

Güncelleme Tarihi:

SADEF heyetinin Başkent turu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2018 16:25

SADEF heyetinin Başkent turu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Dernekler Federasyonu'nun (SADEF), 1 Nisan'daki Büyük Samsunlular Buluşması için siyasilere yönelik 'davet' turları devam ediyor.

İstanbul'daki Samsun derneklerinin çatı sivil toplum kuruluşu SADEF, 1 Nisan Pazar günü Üsküdar'da 'Sevgi ve Hoşgörü Kahvaltası' adı altında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. SADEF yöneticilerinin,  1 Nisan'daki Büyük Samsunlular Buluşması için siyasilere yönelik 'davet' turları devam ediyor.

İLK ZİYARET ANITKABİR'E
SADEF Genel Başkanı Yıldıray Baş ve yönetim kurulu üyeleri, dün de Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden heyet, Aslanlı Yol'da yürüdü, Atatürk mozolesini ziyaret etti ve burada Atatürk ve Milli Mücadele kahramlarının ruhları için dua etti.

MİLLETVEKİLLERİNE DAVETİYE
Yıldıray Baş ve beraberindekiler daha AK Parti Genel Merkezi'ne giderek burada Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç'a davetiye sundu. SADEF heyeti, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan tarafından da ağırlandı. Yıldıray Baş, Çiğdem Karaaslan ve ziyarette hazır bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı Kan'a da davetiyelerini verdi.

SADEF Başkanı Yıldıray Baş ve yönetim kurulu üyeleri, son olarak Sağlık Bakanığı'na geçerek Bakan Ahmet Demircan ile bir süre görüştü. Bakan Demircan, yaptığı açıklamada, "SADEF'i yakından bilen biriyim. Çalışmalarını da yakından takip ediyorum. Bu güzel ve anlamlı etkinlik için sizleri kutluyorum. İstanbul'daki hemşehrilerimle buluşacak olmak mutluluk verici" dedi.

İLÇELERE HASTANE MÜJDESİ
Samsun'daki sağlık yatırımları hakkında da SADEF heyetine bilgi veren Bakan Demircan, "Vezirköprü, Terme, Çarşamba ve Havza ilçelerimiz yeni devlet hastanelerine çok yakında kavuşacak. Bu yöndeki çalışmaları hızlandırdık. Kavak ilçemizdeki devlet hastanemiz ise tamamen yenilenecek, depreme dayanıklı hale getirilecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!