Sadece Türklere özgü 10 davranış

Güncelleme Tarihi:

Sadece Türklere özgü 10 davranış
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 16:18

'Yok artık bu kimin aklına gelir?' dediğimiz her şey muhtemelen sadece bir Türk'ün aklına geliyordur.

Haberin Devamı

1- ARKADAÅžIN ÃœSTÃœNE ARABA SÃœRMEK

Valla kötü bir niyetimiz yok. Arkadaşın üstüne araba sürerek selam verip n'aber demek istiyoruz o kadar. Ama tabii artık o arada arkadaş arabanın altında mı? 3. sayfaya haber mi olur? Ya da "Böyle eşek şakası mı yapılır!" diye arkadaşı tarafından pataklanır mı bilemem.

2- MİSAFİRLE OTURURKEN YAPAMADIĞI MUHABBETİ KAPI ÖNÜNDE YAPMAK

'Kapı önünde o son muhabbeti yapmayacaktın!' Şaka şaka onu yapmazsak olur mu yahu:) İtiraf edin, çok tatlıdır o son kapı önü muhabbeti. Ama hadi kapı önünde muhabbetini yaptın, peki apartmanın çıkışına kadar gelmek ne demek? Arabaya kadar uğurlamak nedir? Yetmedi bir de misafirin korna sesiyle "Haydi allah rahatlık versin!" demesi ne anlama gelir? Aileden birinin balkondan sarkarak arabanın arkasından çılgınca el sallamasını da hesaba katmıyoruz bile...

Haberin Devamı

3- PİPİNİ GÖSTER AMCANA!

Bütün amcalar bevliye uzmanı mı? O çocuklar o pipileri neden gösteriyor arkadaş? Porno seçimlerine mi geldiniz? Nereden çıkmış bu! Başka ülkede yapılsa çocuk tacizi var diye hapsi boylarsın. Neyse, 'oğlu olmuş tutmuş pipisini göstermiş' neslinin sonunun gelmesi temennisiyle...

Â

Sadece Türklere özgü 10 davranış

 

4- GODFATHER FİLMİNİN MÜZİĞİNİ KORNA SESİ OLARAK KULLANMAK
Pardon da neden olmasın? Siz Mozart'ı telefon melodisi olarak kullanınca biz bir şey diyor muyuz? Ayrıca hayvansever bir milletiz. Kornada ördek sesini de seviyoruz tamam mı! 

 

5- BÄ°R TANIÅžMA CÃœMLESÄ° OLARAK "MEMLEKET NERESÄ°"
Hiç de enteresan bir soru değil; "Malatyalım" der geçersin. Ama sonrasında gelen "İyi de hiç Malatyalıya benzemiyorsun" ithamı var ya işte onu ne yapacağız? Belki de karşıdakinin nereli olduğunu öğrenip, 'Hee ben de oradanım, içindenim' diye konuyu kapatanlar doğruyu yapanlardır.

Sadece Türklere özgü 10 davranış

Haberin Devamı

6- MARKET RAFINDA İLLAKİ ARKALARDAN SEÇMEK

Hayır o arkada ne var acaba? Neden en öndekini almıyorsun da 'iyisi kesin arkadadır' deyip arkada sondaj yapıyorsun? Milletçe hiçbir şeye kolay ulaşamadığımız için, öndekilere kolay ulaşınca rahatsız mı oluyoruz acaba? (Cevabı bilen sevabına yazsın)

 

7- KARŞI ŞERİTTEKİ ARABAYI SELEKTÖR YAPARAK "RADAR VAR" DİYE UYARMAK
Sonra vay ben duymadım, ben bilemedim filan olmasın. Giderek yaygınlaşan bir hareket olmaya namzet bir davranış. Hadi bir itiraf; bu satırların yazarı karşıdakini selektörle uyardı diye trafik cezası yese de bundan vazgeçmeyen bir trafik kardeşliği tarikatı mensubudur. 

 

Sadece Türklere özgü 10 davranış

 

Haberin Devamı

8- KAFAYA KUÅž PÄ°SLEYÄ°NCE GELEN PÄ°YANGO UMUDU
'Madem üstümüze sıçılıyor bari bok gibi paramız olsun' mottosuyla yaptığımız vazgeçilemez bir Türk davranışı. Olmaz olmaz demeyin, piyango alıp şansınızı deneyin. Bunu yapmayan tek biri varsa haber versin; 'İşte o kişi' diye haberini yapacağız.

 

Sadece Türklere özgü 10 davranış

9- GAZ KAÇAĞINI ÇAKMAKLA KONTROL ETMEK

Görevimiz Tehlike'yi bir Türk'ün yazmamış olması Hollywood için büyük kayıptır. DNA kodlarında gaz kaçağını çakmakla kontrol eden bir halk için Görevimiz Tehlike çizgi film kıvamındadır. 

 10- AÇIKHAVAYA ÇIKINCA GELEN MANGAL YAKMA İSTEĞİ 

İster ormanda olsun ister E5 kenarında; fark etmez! O mangal yakılacak! Yeter ki bir şeyler tütsün, etlerimiz pişsin. Erkişiler, yaktıkları ateşi uzun uzun izleyerek keyfini çıkarsın! Maşasıyla, közleriyle oynasın, sigarasını kendi harladığı kömürle yaksın. Arada bir gelen 'Etler hazır mı' sesi, 'Şu masayı temizleyin' talimatı keyfimizi hiç mi hiç kaçırmasın!

Haberin Devamı

Sadece Türklere özgü 10 davranış


'Nee sadece 10 tane miymiş' dediğinizi duyar gibiyiz. Tabii ki daha çok! Ama bundan sonraki maddeleri sizin de katkılarınızla yapıp daha eğlenceli hale getirmek istiyoruz. Bekliyoruz :)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!