Sadece milletin değil ümmetin de umudusunuz

Güncelleme Tarihi:

Sadece milletin değil ümmetin de umudusunuz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 00:36

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’dan önce kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım Yenikapı’daki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Sekiz ay önce bu meydanda, bu kürsüde darbeyi lanetleyen Kılıçdaroğlu çıkmış bugün diyor ki, ‘15 Temmuz kontrollü bir darbedir.’ Madem 15 Temmuz bir yalandı, bir senaryoydu, Yenikapı’da milli irade mitingine katılıp milyonlara neden yalan söyledin ey Kılıçdaroğlu. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı dış saldırıları, tuzakları görüyorsunuz. Tıpkı 1. Dünya Savaşı’nda olduğu gibi Türkiye’yi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde. Cumhurbaşkanımıza suikast planları yapıyorlar, hükümetimizi yok etmeye çalışıyorlar. Ama başaramadılar. Ne çukur kazanlar, ne FETÖ milletin yolunu kapatamadılar kapatamayacaklar. Allah’ın yardımı ve millet iradesiyle her türlü saldırıyı püskürttük. Halkın tercihini sindiremeyenlere karşı dik durduk. Sandıktan çıkan her ‘evet’ şer odaklarının hesaplarını bozacak. İstanbul 16 Nisan’a hazır mı?

GÜÇLÜ MECLİS DÖNEMİ BAŞLIYOR
Şimdi Türkiye’nin en büyük eserini inşa etmek için hazırız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hiç kuşkusuz en büyük eserimiz olacak. Türkiye’de artık güçlü hükümetler dönemi başlıyor. Güçlü Meclis dönemi başlıyor. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi daha hızlı büyüyecek. Demokrasi standartlarımız yükselecek. Yargı sadece bağımsız değil aynı zamanda tarafsız olacak. Gençlerimiz, siyasetle tanışacak.

TARİHİN AKIŞINI DEĞİŞTİRECEKSİNİZ
İstanbullular siz Türkiye’nin umudusunuz, siz mazlumların, mağdurların özetisiniz. Siz sadece milletin değil, ümmetin de umudusunuz. 16 Nisan’da bütün dünyanın gözü sizde olacak. Siz sadece ‘evet’ demeyeceksiniz, aynı zamanda tarihin akışını da değiştireceksiniz. Türkiye’nin yükselişine, dirilişine istikamet vereceksiniz.”

BAKMADAN GEÇME!