Sadece golü yok

TRABZONSPOR, ikinci yarıya iyi başlayamadı. Ama zaten böyle bir tablo ortaya çıkacağı önceden görünüyordu.

Haberin Devamı

Çünkü ikinci yarı rakipler Trabzonspor’a karşı oynadıkları maçlarda daha çok motive olacaklardı ve bordo mavililer de daha gergin, daha stresli olacaktı.

Trabzonspor’da güzel şeyler de oldu. Onlar neydi? Aşırı kazanma arzuları, taraftarın müthiş motivasyonu ve maç sonuna kadar takımlarına verdikleri destek. Sahanın içinde futbol adına her şeyi yapan bordo mavililer, rakibinden yüksek olan top, pas ve pozisyon yüzdesi ile tek kale oynadığı maçta, son vuruşları yapamadı. Ceza sahasına kadar harika gelmelerine rağmen golü bulamadı.

Trabzonspor’un en önemli eksiklerinden birisi, ceza sahası içinde fazla çoğalamayıp, orta sahada iyi pas yapmalarına rağmen, hücumda bunun meyvesini toplayamıyor olmaları. Burak, oynadığı sürece çok iyiydi, kazanmayı çok istiyordu, topla çok buluştu ama şanssızdı. Önemli vuruşları yapamadı. Umut, etkili değildi. Antalyaspor defansının içinde kayboldu. Colman, ikinci yarıya iyi başlamadı. Hala tutuk futbolu devam ediyor. Bir tek Selçuk, orta sahada top tutmaya çalışıyor. O da iyi paslar verdi ama sonuçta gol gelmedi. Engin çok güçsüzdü. Çok top kaybetti.

Bundan sonrası zor

Gelelim Jaja’ya. Bu oyuncu, topla iyi şeyler yapıyor. Etkili oynuyor, oynamaya çalışıyor. Ama çok artistik hareketler yapıp, topu gereksiz yere ayağında tutuyor. Rakibiyle dalga geçer gibi bir takım jestlerde bulunuyor. Enerjisini buralarda kullanacağına, rakibin ceza sahasında kullansa daha etkili olur.

Avni Aker’de bundan sonraki haftaların zor geçeceği açık bir gerçek. Çünkü içeride herkes Trabzonspor’un zaafından faydalanmak isteyecektir. Bu ligde daha çok puanlar kaybedilecek ve en az puan kaybeden, şampiyon olacak.

BEĞENDİM
Hüseyin Göçek’i beğendim.

BEĞENMEDİM
Yattara’nın pasif oyununu.

DİKKAT
Trabzonspor taraftarı, sonuna kadar takımını destekledi. Maçtan sonra da tezahüratını yaptı. Bu önemli bir davranış.

Yazarın Tüm Yazıları