Sadece dört gün başkan kalabildi

Güncelleme Tarihi:

Sadece dört gün başkan kalabildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 12:18

Marine Le Pen’in cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesi Ulusal Cephe partisinden istifa etmesi üzerine geçici olarak başkanlığa atanan Jean-François Jalkh, ‘Yahudi Soykırımı’ ile ilgili bazı sözlerinin kamuoyuna yansıması üzerine istifa etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Le Monde gazetesinde çıkan ve 2000 yılında yapılan bir söyleşide, Jalkh’ın ‘Yahudi Soykırımı’nda kullanıldığı bildirilen gazın türünün o şekilde kullanılmasının mümkün olmadığını iddia etmesi tekrar gündeme gelmişti. Ulusal Cephe partisinden yapılan açıklamada partinin beş başkan yardımcısından biri olan Steeve Briois’un, Jalkh’ın yerine geçici başkan olarak atandığı bildirildi.

Le Pen, ‘Yahudi Soykırımı’ ile ilgili mesafeli davranmaya çalışmış ve ‘Yahudi Soykırımı’na ‘tarihte bir ayrıntı’ diyen babası Jean-Marie Le Pen’in de partiden ihraç edilmesini sağlamıştı.
Diğer taraftan Marine Le Pen, kampanya sırasında 1942’de yaklaşık 13 bin Yahudi’nin Paris’ten toplanarak Nazi kamplarına götürülmesinden Fransa’nın değil o dönemdeki hükümetin sorumlu olduğunu dile getirerek başka bir tartışma yaratmıştı.
Bununla birlikte cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun diğer adayı Emmanuel Macron ise ‘Yahudi Soykırımı’ konusunda çelişkili beyanatları olan Ulusal Cephe partisi üyelerini ve eski lideri Le Pen’i sıkıştırmak için, 1944’te 642 Yahudi’nin Naziler tarafından katledildiği Oradour-sur-Glane kasabasını ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!