Sadece Broos yetmez

SÜPER Lig sıralamasından habersiz birine, “Hangi takım kümede kalma mücadelesi veriyor, hangisi şampiyonluk parolasıyla lige başladı?” diye sorsanız, vereceği cevabı çok merak ediyorum.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ı şampiyonluk yolunda umutlandıran Trabzonspor, dün de kümede kalmak için çırpınan Kasımpaşa’ya hayat verdi. Kısacası Trabzonspor, haftalardır mücadele ettiği takımlara umut vermeye devam ediyor. Bu arada kendi taraftarını da büyük bir karamsarlığın içine itiyor. Trabzonspor kalitesinde bir takımın taraftarı, küme düşme potasındaki bir takımın taraftarının alaycı tezahüratlarına hedef oluyor. Bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok.

Bu takım nasıl kazanacak?

Bir takım düşünün ki, defansından top çıkaramıyor. Orta sahası bırakın pas yapmayı, top kontrolünde bile zorlanıyor. Trabzonspor’un gol umudu Gökhan Ünal ikinci yarıda toplam dört defa topla ancak buluşabiliyor. O zaman birinin bana anlatması lazım. Bu takım nasıl maç kazanacak? Hugo Broos, yönetimin çağrısı üzerine istifasını verdi. Sormak lazım; “Hugo Broos’u bu takımın başına getirirken kriterleriniz ve hocadan beklentiniz neydi?” Ve soruyorum; “Yazık değil mi kaybedilen bunca puana, zamana ve taraftarların umuduna?”

Haberin Devamı

2001-2002’yi hatırlayın

Trabzonspor yönetimi, bu dakikadan itibaren eğer kümede kalma korkusu yaşamak istemiyorsa çok ciddi değişiklikler yapmak zorunda. Bu değişikliklerin sadece hoca değişikliği ve kadro dışı bırakılan 5 oyuncu ile sınırlı kalması, özgüvenini yitirme noktasına gelmiş olan futbolcuları yeniden lige motive etmeye yetmeyecektir. O zaman bu değişikliklerin çok geniş kapsamlı olması gerekiyor. Aksi takdirde 2001-2002 sezonunda Trabzonspor’un yaşamış olduğu sıkıntıların bir benzerini yaşamak hiç de uzak gözükmüyor. O günleri yaşayan birisi olarak kendimi bu uyarıyı yapmak zorunda hissediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları