Sadece 3 puana sevinsinler

YILLARDIR konuştuk ama sonunda FIFA bu konuşmaları noktaladı. Uzatma dakikaları için, yani oynanmayan süreler için "en az" ifadesini getirdi. Dünkü maçın ikinci devresi, yani 45 dakika hakem 5 dakika uzattı.

Düşünün, 45 dakikada maç 5 dakika uzuyor, tabelanın gösterdiği 5 dakikaya sonradan 3 dakika ilave ediliyor. Yani, maç 90+8’de bitiyor. Sen, kaleci Serdar’a 90+4’te sarı kart gösteriyorsun vakit geçirmekten dolayı, tamam. Belki de 1 dakika ya da 30 saniye eklersin. Ona da tamam. Peki ondan sonraki 2 dakikayı neden oynatıyorsun? Ben sana söyleyeyim neden oynattığını; cesaretin yok ondan. "Hani ben uzattım, maç uzatmada atılan golle biterse bütün şimşekleri ben çekerim" düşüncesi var. Bu sefer de kendinden 2 dakika koyuyor. Neyse biz başa dönelim...

Sorun hakem değil

Sakın 3-2’lik sonuç kimseyi aldatmasın. Fenerbahçe gene çok kötü. Çünkü, dünkü seyrettiğim Kocaeli Süper Lig’de oynayacak kapasitede bir takım değil. Yılmaz Vural’ın gelmesiyle yeni bir hava yakalamışlar ama Fenerbahçe karşısında birinci devre 3-4 pozisyon buluyorsun, Serhat bencillik yapmasa skor 3-0 olur. Ama sen ikinci yarı oyun düzenini bozup, Fener’i kendi üstüne çekiyorsun. Halbuki bu Fener’in üstüne giden her takım çok rahatlıkla sarı lacivertlileri yener. Yani, dünkü maçta eğer Kocaeli açısından bir sıkıntı varsa, bu, hakem değil Yılmaz Vural olmalı. Aragones bildiğiniz gibi. En önde Güiza arkasında Semih, onun arkasında Alex. Ne Semih oynayabiliyor ne Alex oynayabiliyor. Alex orta sahayı kurtaracak, yanında da oynayan 4 tane adam var; Semih, Selçuk, Uğur Boral, Kazım.

Arsenal masalına inanmasınlar


Peki bunların hangisi top kapacak, hücuma çıkacak, bir-iki atak yapacak? Hiçbirisi. O zaman da Fenerbahçe’de orta saha diye bir yer kalmıyor. Olursa ölü toplardan gol olacak. Bu Fenerbahçe ancak Kocaeli tipindike takımları yener. Biraz düzgün bir takıma hiçbir şey yapamaz.

Fenerbahçe’nin yediği iki gole bakın. Hiçbir futbolcu gelen rakibe müdahale etmiyor. Hepsi arkadaşlarından bekliyor.

Süper Lig’e çıkan Kocaelispor’un daha etkili futbolcular transfer edip oynamaları gerekir. Fenerbahçeliler sadece 3 puan aldıklarına sevinsinler. Eğer bu oyunu salı akşamı, "sakatı çok var" denilen Arsenal’e karşı oynarlarsa kesinlikle kazanamazlar. Sakın "Arsenal’in çok sakatı var" masalına inanmasınlar. Çünkü, Arsenal’in ikinci takımı da dün geceki Fenerbahçeyle baş eder.
Yazarın Tüm Yazıları