Sadece 100 kalori

Güncelleme Tarihi:

Sadece 100 kalori
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 08:56

Sağlıksız gıdaları azalttığınız düşünüyorsunuz. İyi de ya sandığınızdan daha fazlasını tüketiyorsanız? Gelin bu hafta, hangi besinden ne kadar tüketirsek 100 kalori alacağımıza bakalım.

Haberin Devamı

The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün Digitürk Home TV’de saat 13.30 ve 19.00’da yayınlanıyor

Her şeyden 100 kalori

* Esmer pirinç
100 kalorilik porsiyon: 65 gram uzun taneli esmer pirinç
Esmer pirinç iyi bir magnezyum, demir ve B vitamini kaynağı. Maksimum derecede faydalanabilmek için siyah fasulyeyle birlikte deneyin. Esmer pirinç ve siyah fasulye bitkisel proteinler olduğundan, ikisi bir tüketildiğinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu dokuz önemli amino asidi sağlar.
* Yabanmersini
100 kalorilik porsiyon: 1 + 1/4 fincan
Yaşlanma geciktiren besinler arasında en favorilerimden biri olan yabanmersini. Hem antioksidan özelliği var hem de bağışıklığı ve karaciğeri destekleyen kuersetin bakımından oldukça zengin. İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı ve beyin için de faydalı.
* Brokoli
100 kalorilik porsiyon: Yaklaşık 600 gram
Brokoli, kalsiyumun en kolay şekilde emilimini sağlıyor. Turpgillere ait bütün sebzeler gibi brokoli de kanser gelişimini durdurmak için bazı enzimleri harekete geçiren sülforafen maddesini içeriyor. Çiğ tüketildiğinde brokolinin içerdiği kanserle savaşıcı kimyasallar daha kolay bir şekilde vücutta emiliyor.
* Salatalık
100 kalorilik porsiyon: 3 + 1/4 taze orta boy salatalık
İyi bir C vitamini ve magnezyum kaynağı olan salatalık tok kalmanıza yardımcı oluyor ve daha az şişkinlik yaşamanızı sağlıyor. Ayrıca kabuğunda bulunan silika maddesi cildin bağlayıcı dokularını destekleyerek sıkı kalmasını sağlıyor.
* Badem
100 kalorilik porsiyon: 15 badem
Doğal bir antioksidan kaynağı olan badem bunun dışında iyi bir protein ve 0mega-3 deposu. Yağ üretimini arttırdığı için cildin nemli ve yumuşak kalmasını da sağlıyor.
* Elma
100 kalorilik porsiyon: 1 orta boy elma
“Her gün bir elma yiyen kişinin evine doktor girmez...” Evet, doktorları uzak tutmanın yanı sıra elma güçlü antioksidanlar bakımından da zengin. İçerdiği pektin maddesi kötü kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Bitmedi! Kabuğu da kalp sağlığımız için bire bir, o yüzden soymadan yiyin. Organik elma suyu da karaciğer fonksiyonlarını düzenliyor.
* Patates cipsi
100 kalorilik porsiyon: 8 normal boy cips veya 10 adet fırında cips
Unutmayın, patates cipsi beynin zevk merkezini harekete geçirmek üzere tasarlanmıştır. Gıda sektörünün fast-food bağımlılığınızı nasıl ateşlediğini buradan anlayabilirsiniz!
* Çikolata
Porsiyon: Bir buçuk küçük boy bar


Çikolatada güçlü antioksidan bileşikleri var ama her çikolata aynı üretilmiyor. Yüksek tansiyonla mücadele, cildi yumuşatma, pozitif ruh hali aldığınız çikolata yüzde 70 kakao içermeli.
* Ekşi krema
Porsiyon: 45 gram
Yağ deposu olan ekşi krema yerine süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Süzme yoğurt hem daha çabuk doymanızı sağlar hem de 250 gram başına 200 kalori kâr etmiş olursunuz. Süzme yoğurt normal yoğurttan iki kat daha fazla protein içerdiği için daha uzun süre tok kalmanızı sağlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!