Saddam’ın avukatından Bush’a mektup

Güncelleme Tarihi:

Saddam’ın avukatından Bush’a mektup
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’in avukatı Halil Duleymi, ABD Başkanı George W. Bush’a bir mektup yazarak, ‘Irak’taki sorunları çözerek Araplar’ın dostluğunu kazanmak istiyorsanız, Saddam’ı serbest bırakın’ dedi.

İnsanlık suçu işlediği suçlamasıyla başkent Bağdat’ta yargılanmasına devam edilen Saddam’ı savunan heyetin başında yer alan Duleymi, mektupta, ‘Bay Başkan’ın kaderine Iraklılar’ın karar vermesini sağlayabilmek üzere onu hemen salıvermeniz çağrısında bulunuyorum’ diye yazdı. Duleymi, böyle bir kararın, Washington’ın Irak’ta çektiği tüm dertlerin devası olacağını bildirdi.

İdam edilme tehdidiyle karşı karşıya olan müvekilinin iki aydır süren davasının yalancı şahitlerle dolu bir ‘şov’ olduğunu Bush’un da anlayacağını belirten Duleymi, Amerikan Başkanı’na şunları yazdı: ‘Irak ile ilişkileriniz Saddam’ı bırakmanız durumunda tarihi bir sürece girer. Araplar’ın, Müslümanlar’ın ve tüm dünyanın sempatisini kazanırsınız. Yıkıcı bir iç savaşa sürüklenen Irak’ta tüm yaralar kapanır. Popülaritesi giderek artan Başkan Saddam’ın tamamen masum olduğuna siz de ikna olacaksınız.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!