Saddam asılırsa şiddet yükselir

Güncelleme Tarihi:

Saddam asılırsa şiddet yükselir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2006 01:46

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Saddam Hüseyin’in idam edilmesi durumunda "Irak’ta şiddet dalgası beklenebileceğini" söyledi.

Gül, NTV’de yaptığı söyleşide, "Saddam’ın asılması halinde şiddet dalgası beklenebilir mi?" sorusuna "Elbette. Tartışmalı bir ortam var kendi açılarından. Bu kararı kendileri verecek. Ancak bizim için önemli olan şey, Irak’ın bir an önce bu kaostan çıkması, istikrar ve güvenliğin sağlanması ki huzur gelsin" yanıtını verdi.

AB: Asılmasına karşıyız

İtalya’dan sonra AB ve diğer Batılı kurumlar bu infazın gerçekleşmesine karşı olduklarını açıkladılar. AB Dönem Başkanı Finlandiya, Saddam’ın asılmasına karşı olduğunu yeniden dile getirdi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Minister Erkki Tuomioja, "Birlik Saddam’ın asılmasına karşı ve bu davadaki cezanın uygulanmamasını istiyor" diye konuştu.

Le Pen: Onu asmak alçaklık

Fransa’da aşırı sağcı lider Jean-Marie Le Pen ise "Mağlup bir lideri asmak alçaklıktır" dedi. Kendi internet blogundaki yazısında Saddam Hüseyin’den "Devlet Başkanı" olarak sözeden Le Pen, "Saddam gangster değil. Banka soyguncusu veya tavuk hırsızı da değil. O yabancı bir ordu tarafından devrilen bir başkan" yorumuna yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!