Saçlarınız vücudunuz kadar sağlıklı mı

Hollywood yıldızlarının saçları, kendileri kadar ince...

Çünkü vücutları tek yönlü beslenmeye ve strese saç dökülmesiyle reaksiyon veriyor. İşte, onların yakın plan kareleri eşliğinde bu sorunu gidermek için yapılabileceklerin bir dökümü.

Keira Knightley ve Nicole Richie sadece aşırı zayıflıklarıyla değil, yaşadıkları stresle de sağlıksız bir görünüme sahipler. Bunun sonucu da giderek incelen ve kırılan saç telleri oluyor. Tabii sağlıksız diyetlerin de bir reçetesi bulunuyor. Sağlıklı beslenmek için zaman bulamıyorsanız o zaman beslenme takviyeleriyle vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Uzmanlar, hormon düzensizliklerinin de saçları zayıflattığını belirtiyor. Tırnaklarınız da saçlarınız kadar kırılgan ve inceyse o zaman doktorunuza görünmenizin zamanı gelmiş demektir. Demir, bakır, biotin ve folik asit, saç köklerini içten yapılandırıyor ve güçlenmelerini sağlıyor.

Evde manikür keyfi

Bakımlı olmanın ön şartlarından biri manikür ve pedikürdür. Siz de vakitsizlikten bu bakımları gerçekleştiremeyenlerdenseniz o zaman size hızlı manikürü öneriyoruz. "Quick manicure" okyanus tuzları ve bitkisel yağlar içeriyor. Üstelik manikürünüzü evde yardım almadan ve sadece bir dakikada gerçekleştirebiliyorsunuz. Quick manicure’ün kolay bir uygulaması var. Öncelikle her kullanımdan önce yağ özlerini ve mineral tuzları çalkalayarak karıştırmanız gerekiyor.

Daha sonra bu karışımı ellerinize spatula yardımıyla sürüyorsunuz. Bir dakika boyunca tırnak diplerinize hafifçe masaj yaparak jeli iyice yedirin. Bir hafta hergün, daha sonraki haftalarda haftada bir gün yapacağınız bu bakım şeytan tırnaklarından ve etlerden kurtulmayı da sağlıyor. İçeriğinde bulunan ölü deniz tuzları dolaşımı hızlandırıyor, ciltte su tutulmasına imkan veriyor, ciltteki dökülme, kaşınma ve tahrişleri de tedavi ediyor. Ayrıca ölü deniz tuzlarının doğal dengesi cildin nem dengesini ayarlıyor ve cilt metabolizmasının yeniden dengelenmesini sağlıyor.
Yazarın Tüm Yazıları