Saçlarınız sağlığınız hakkında neler söylüyor?

Güncelleme Tarihi:

Saçlarınız sağlığınız hakkında neler söylüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 10:17

Son zamanlarda saçlarınız çok fazla mı dökülmeye başladı? Cansız, mat ve sönük duruşundan sıkıldınız mı? O halde saçlarınıza kulak vermenin tam sırası!

Haberin Devamı

Son günlerde saçlarınızda yaşanan sorunlar arttıysa sağlığınız hakkında dikkat etmeniz gereken durumlar söz konusu olabilir. İşte saçlarınızın size söylemek istedikleri:

Çok Fazla Dökülüyorsa

Saç dökülmesi pek çok kişinin yaşadığı bir problem olsa da kimi zaman bu durum olağan dışı bir hal alabilir. Bu durumun en basit nedenlerinden biri, az su tüketmeniz olabilir. Susuz kalan ciltte bozulmalar olduğu gibi saçlarda da dökülme sorunu yaşanır.

Demir eksikliği de saç ve kaşlarda aşırı dökülmeye neden olan durumlar arasındadır. Bu sorun kadınlarda kimi zaman polikistik over sendromundan da kaynaklanır. Polikistik over sendromu hormon dengesini bozar. Erkeklik hormonunun daha fazla salgılanmasına yol açarak, aşırı saç dökülmelerine neden olur.

Saçlarınız sağlığınız hakkında neler söylüyor

Haberin Devamı

Cansız ve Sönük Görünüyorsa

Tıpkı cildin olduğu gibi saçların da gıda alımı ile sağlanan belli vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Eğer, cansız ve sönük saçlarınızdan şikayet ediyorsanız A, E, B ve D vitaminlerinden bir ya da birkaçına ihtiyaç duyuyor olabilirsiniz. Bu vitaminlerin alınmaması ve eksik olmasının vücudunuza yansıya bir tepkimesi de saçlarınıza ulaşır.

Çok Yavaş Uzuyorsa, Kırılıyorsa

Saçların yavaş uzaması özellikle kadınların en büyük sorunlarından biridir. Hızla uzayan, gür ve dolgun saçlar için saçlarınızın dolayısıyla da vücudunuzun proteine ihtiyacı vardır. Protein eksikliğiniz varsa saçlarınız uzamaz ve kırılmaya devam eder. Eğer hızla uzayan, güçlü saçlara sahip olmak istiyorsanız süt, peynir, yoğurt, yumurta, beyaz et gibi protein ağırlıklı besinleri tüketmelisiniz.

Saçlarınız sağlığınız hakkında neler söylüyor

Kopma ve İncelme Sorunu Yaşıyorsanız

Tiroid bezi rahatsızlığında vücutta hormon üretimi azalır ya da normal seviyenin üzerine çıkar. Bu durum da saçlar kopar, cansızlaşır ve incelir. Eğer saçlarınızda bu tip sorunlar varsa tiroid rahatsızlığı için doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Seyrelme Sorunu Başladıysa

Saçlarınızın belli bölümlerinde azalma ve seyrelme varsa bu saç kıran rahatsızlığına yorulabilir. Zamanla artan, cildin sağlıklı hücrelerine de zarar veren saç kıranın önüne geçmek için saçınızda az bir seyrelme de görseniz mutlaka bir uzmana görünün.

Saçlarınız sağlığınız hakkında neler söylüyor

Genç Yaşta Beyazlarınız Çıktıysa

Eğer folik asit ve B12 eksikliğiniz varsa 30-35 yaşından önce saçlarınızda beyaz teller görebilirsiniz. Bu iki vitaminin eksikliği, renk pigmentlerinin azalmasına da etki ettiğinden böyle bir sonuca neden olabilirler.

BAKMADAN GEÇME!