Saçlarını kazıttı, artık özgürce sokaklarda gezebiliyor

Güncelleme Tarihi:

Saçlarını kazıttı, artık özgürce sokaklarda gezebiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 11:53

Sosyal medya üzerinden tesettürsüz modellik yapan sekiz kadının gözaltına alındığı İran'da, ahlak polisi tarafından cezalandırılmadan sokaklarda gezmenin yolunu saçlarını kazıttırmakta bulan kadının Facebook'ta yayımladığı mesaj büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Gazeteci Masih Alinejad tarafından açılan My Stealthy Freedom (Gizli Özgürlüğüm) adlı Facebook sayfasında fotoğrafını paylaşan İranlı kadın şu mesajı yazdı:

“Saçlarımı kanserle savaşan melekler için sattım. Sokağa çıktığımda kendime; ‘Saç yok, ahlak polisi yok. Artık bana sürekli saçlarımı örtmemi aksi takdirde tutuklanacağımı söyleyenler için bir gerekçe de yok' dedim."

Bu mesaj binlerce beğeni alırken, ismi açıklanmayan kadına sosyal medyada destek yağdı.

Aynı Facebook sayfasında bir başka İranlı genç kadının ise şu mesajına yer verildi:

"Ben İranlı bir kızım. Ahlak polisine yakalanmamak için, saçımı kısa kestirmeye ve erkek kıyafetleri giymeye karar verdim. Böyle İran sokaklarında özgürce yürüyebiliyorum."

Saçlarını kazıttı, artık özgürce sokaklarda gezebiliyor

Haberin Devamı

INSTAGRAM POZLARI TUTUKLATMIŞTI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İran'da sosyal medya üzerinden modellik yapan sekiz kişi geçtiğimiz günlerde "Örümcek 2" adı verilen bir operasyon kapsamında "fesadı yaymak" gerekçesiyle gözaltına alındı.

İran Emniyet Genel Müdürlüğü Organize Suçlar Araştırma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, operasyonun ülkede bir çok ailenin şikayeti üzerine başlatıldığı ve iki yıldır gizli bir şekilde yürütüldüğü belirtildi.

Operasyon kapsamında sekiz kişinin gözaltına alınmasının yanı sıra, 21 kişi hakkında da dava açıldığı bildirildi.

Saçlarını kazıttı, artık özgürce sokaklarda gezebiliyor

 

 

BAKMADAN GEÇME!