Saçlarım dökülüyor

Suna Hanım, ben 22 yaşındayım ve saçlarımın dökülmesinden şikayetçiyim. Yeniden gürleşmesi, bir daha dökülmemesi için ne yapmalıyım? Hande A.

Bir kahve fincanı iyi zeytin yağına bir çorba kaşığı bira mayası, bir çay kaşığı biberiye yağı, yarım çay kaşığı kekik yağı karıştırıp bunu saç diplerinize sürün. En az iki saat bekletip yıkayın. Uygulamayı haftada bir tekrarlayın. Ayrıca bir su bardağı kaynar suda tere otunu demleyip, bununla her gün saç diplerinize masaj yapmanın da yararını görürsünüz.

Sarkan cilde özel maske

Suna Hanım, 32 yaşındayım ve önceki yıllara göre cildimde ciddi bir elastikiyet kaybı, sarkma söz konusu... Bir arkadaşım yumurta akı ile şekeri çırpıp sürmemi önerdi. Siz ne tavsiye edersiniz? n Özlem

Adaçayını demleyip yüzünüzü bu suyla silin. Yuvarlak hareketlerle yukarı doğru masaj yapın. Maden suyuna yarım limon sıkıp buzlukta dondurun. Bu buz küplerinden birini her gün yüzünüzde dolaştırın. Bir elma suyu, yarım yumurta akı, bir tatlı kaşığı bal, çeyrek limon suyunu karıştırıp cildinize sürün, kurudukça yenileyerek akşamları bir saat kadar bekletin.

Çatlaklar, varisler ve yok olmayan göbek

Merhabalar Suna Hanım, benim sizinle paylaşmak istediğim iki sorunum var. İlki bacaklarımdaki çatlaklar ve varisler, ikincisi de 1.58 boyunda, 49 kiloda bir genç kız olmama rağmen eritemediğim göbeğim... Göbeğim boy ve kilomla çok orantısız duruyor. Bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. n Fatma

Çatlakların oluştuktan sonra yok edilmesi çok zordur, ama cildi güzelleştirmek elinizde... Peeling yapın, kese olun ve sonra da limon suyu sürün. Varis için mutlaka doktora görünmeniz gerek; ayrıca ayakta fazla kalmayın, aşırı sıcak ve soğuk suyla banyo yapmamaya dikkat edin. Aktarlarda satılan at kestanesi losyonlarından sürmeniz de iyi olur. Göbek konusuna gelince; boy ve kilonuz normal, buna karşın göbeğiniz olması bir rahatsızlığın işareti olabilir. Bir doktora görünün. Eğer sağlık sorununuz yoksa bir kahve fincanı susam yağına bir tatlı kaşığı biberiye yağı, bir çay kaşığı kekik yağı, bir limon suyu karıştırıp bu karışımla her gün masaj yapın. Ardından streç filmle sarıp iki saat bekletin ve sonra duş alın.
Yazarın Tüm Yazıları