Saçlarda yaz trendleri

Doris Day tarzı kabarık saçlar, Kim Wilde’ınki gibi punk modeller ve 30’ların Bob stili... Yaz boyunca retro dalgası saçlarda kendini gösteriyor.

Haberin Devamı

Lolita çekiciliği

Bir tutam masumiyet, bir miktar şehvet... 50’li yılların pin-up ikonu Betty Page’in kült saç modeli şimdilerde Katy Perry’le yeniden kadınların gözdesi olmuş durumda. Bu saç modelinde iki detay öne çıkıyor; belirgin kakül ve su dalgaları...

Dalga dalga

30’ların Josephine Baker tarzı dalgaları, yeni sezonda Prada’nın radarına takıldı! Dümdüz taranarak neredeyse başa yapıştırı-lan saçlar, öndeki belirgin dalgalarla hareket kazanıyor.

Punk akımı

Darmadağınık, ‘punk’vari, Kim Wilde tarzı... 80’lerin hit’i Vokuhila (önler kısa, arkalar uzun) saç modeli, Jean Paul Gaultier’nin defilelerinde yeniden karşımıza çıktı. Yaz için son derece rahat bir model oldu-ğunu söylemekte yarar var.

Kuş yuvası

Yandan ayrılan saçlar, iyice kabartılıp dağınık bir topuz halinde toplanıyor. Geçmiş dönemlerde Doris Day’le gündeme gelen bu model, modacı Wera Wang sayesinde bu yaz yeniden ön plana çıktı. Saçların bir sprey yardımıyla iyice kabartılmasını gerektiren bu modeli evde tek başına uygulamak pek kolay değil, bilginiz olsun!

Haberin Devamı

Yaz makyajında ‘altın’ kurallar

Altın, yeni sezon makyajının yükselen trendi oldu. 2011 yazında ışıltılı yüzler görmeye hazır olun!

Zaman içinde birçok kez yükselişe geçti... Özellikle 80’lerde kadınları ihtişamın doruklarına çıkardı. Ama altın tonlarını kullanmak herkesin harcı değil. Öncelikle cesaret, daha da önemlisi onu detaylarla zenginleştirmeyi bilmek gerekiyor.
Bu yaz makyaj artistlerinin yeniden gözdesi haline gelen altın dokunuşları, dozunda uygulandığında ihtişamı çağrıştırıyor. Metalik dokusuyla heyecanlandırıyor, “femme fatale” etkisiyle baştan çıkarıyor. Birlikte en hoş görüntüyü verdiği renkler ise bej ve gri tonları...

ABARTIYA KAÇMAYIN

Altın renkleri elmacık kemikleri, omuzlar, dekolte, kol ve bacaklarda hafif bir parlaklık yaratıyor. Özellikle yaz gecelerinin vazgeçilmez rengi, çekici bronz ışıltılarıyla uyumlu bir kombinasyon oluşturuyor.
Ancak şık bir gece kıyafetiyle altın makyajını birlikte kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta abartıya kaçmamak... Bu yüzden eğer parlaklığı makyajınızda vurgulamak istiyorsanız kıyafet seçimlerinizi mat renklerden yapmalısınız. Son bir not: Yazın iddialı ikilisi siyah ve beyaz da altın tonlarıyla uyumlu iki renk olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Seksi görünümün anahtarı  dekolte

Tunik ya da sade bir yaz elbisesiyle de çarpıcı görünebilirsiniz. Yşin sırrı bakımlı ve gergin bir göğüs dekoltesine sahip olmakta. Bunun için de bakım şart.

Göğüs dekoltesi bölümündeki cilt son derece incedir. Ayrıca bu bölgedeki yağ bezleri de vücudun diğer kısımlarına oranla az olduğundan, çok daha özenli bir bakım gerektirir. İşte dekolte bakımının incelikleri:
- Günlük cilt bakımının içine hassas dekolteniz için özel bakımı da eklemeyi ihmal etmeyin.
- İki haftada bir yapacağınız yumuşak bir peeling uygulaması, hem bu bölgenin temizliği hem de cilt yüzeyinde biriken ölü deri hücrelerinin arındırılması için önem taşır.
- Dekolte bölgesinde zaman içinde artış gösteren yaşlılık lekeleri için saf C vitamini konsantresi içeren ürünler kullanmanızda fayda var.
- Lifting etkili yapılandırıcı maske ya da kremler, dekolte bakım programının olmazsa olmaz uygulamalarındandır.
- Dışarı çıkarken her zaman UV koruyucu ürünler kullanmayı unutmayın. Çünkü güneş ışınları, pigment lekelerine davetiye çıkarır, ince kırışıklıkların oluşmasına yol açar.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Babalar Günü’ne özel

Yarın akşama kadar Tekin Acar Cosmetics Mağazaları’ndan yapacağınız Armani parfüm ve yan ürün alışverişlerinize 30ml. Emporio Armani Diamonds Erkek veya 30ml. Idole d’Armani Kadın parfümü hediye... Bir büyük boy Yves Saint Laurent parfüm alışverişlerinize ise YSL L’Homme parfüm seti sadece 59 TL... Ayrıca Babalar Günü’ne özel olarak, işaretli ürünler yüzde 30 indirimli...

Modern kadının kokusu

Loewe’den 21. yüzyıl kadınının yeni kokusu; Loco Loewe... Parfümün tazelik veren üst notaları, orta notalarda yerini çiçeksi ve egzotik dokunuşlara bırakıyor. Kıvrımlı şeffaf formu ve yuvarlak kapağı nedeniyle muzır bir görünüme sahip şişesiyle de dikkat çeken kokunun 50 ml’i 139 TL’den satılıyor.

Yazarın Tüm Yazıları